Afbeelding
Foto: Internet

Nieuwe aanpak Limburgse verkeerseducatie

Openbare publicatie

De provincie Limburg, het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) en de 31 Limburgse gemeenten lanceerden op 3 maart een nieuwe aanpak voor verkeerseducatie: de Verkeersactieve school. Deze scholen zijn van het basis- en middelbaar onderwijs die zowel theoretische als praktische verkeerseducatie aanbieden. Ze besteden aandacht aan een verkeersveilige schoolomgeving en aan de school-thuisroute.

Met de nieuwe verkeerseducatie wordt ingezet op een betere samenwerking tussen provincie, scholen en gemeenten. Daarnaast begeleiden onderwijsadviseurs de scholen, waardoor de kwaliteit van het verkeersonderwijs omhoog gaat. Tot slot worden scholen met een nieuwe, efficiënte, digitale omgeving ontzorgd.

Carla Brugman-Rustenburg, de gedeputeerde verkeersveiligheid en de voorzitter van het ROVL: “Verkeerseducatie is minstens zo belangrijk als zwemles. Iedereen wil dat zijn of haar kinderen het onder de knie krijgen. Kinderen en jongeren zijn kwetsbare verkeersdeelnemers, dat maakt het zo ontzettend belangrijk om kennis over te brengen en dit in de praktijk te leren. Voorlichting en educatie dragen bij aan het verhogen van de verkeersveiligheid.”

Wilt u meer weten over de Verkeersactieve school? Kijk op www.verkeersactieveschool.nl.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT