Gemeente Mook en Middelaar
Gemeente Mook en Middelaar Foto: Gemeente Mook en Middelaar

Publicatie gemeente Mook en Middelaar

Openbare publicatie Politiek

Mook | Mobiliteitsplan Mook en Middelaar 2021
In de raadsvergadering van 4 maart 2021 is het Mobiliteitsplan vastgesteld. Het mobiliteitsplan is toegespitst op lokale vraagstukken en kansen. Met de vaststelling is het verkeersveiligheidsplan 2007 komen te vervallen. Het nieuwe mobiliteitsplan is een ‘verbreding’ ten opzichte van de eerdere en meer traditionele verkeersplannen. Het gaat niet alleen over verkeer, maar ook over leefbaarheid, economie, welvaart, recreatie en toerisme en duurzaamheid. Kortom de mobiliteit in ‘brede zin’. Het plan is tot stand gekomen na raadpleging van onze inwoners en andere belanghebbenden.

“Uit de vele reacties en de inspraakmogelijkheid bij de gemeenteraad, bleek wel dat het erg leeft onder de bevolking. Vooral de ontsluiting naar de A73 riep veel discussie op. Omdat niemand het beste antwoord op dit probleem heeft, wordt er extra onderzoek verricht om de verschillende aangedragen oplossingsmogelijkheden te onderzoeken. Er wordt niet op de veel besproken 5a-variantgefocust, er wordt vooral in de breedte naar oplossingen gezocht. Het college wil uiteindelijk met een gedragen voorstel komen”, aldus wethouder Wienhoven.

Ambities
In het Mobiliteitsplan staat een aantal aandachtspunten met verbeteringen voor verkeer en vervoer in Mook en Middelaar. Hierbij zijn vier ambities leidend:
- verbetering verkeersveiligheid;
- verbetering bereikbaarheid;
- verbetering leefbaarheid;
- stimulans duurzaamheid.

Uitvoering
Met de vaststelling kan de gemeente verder invulling gaan geven aan de uitvoering. Dat doet ze in samenwerking met inwoners en betrokkenen.
U vindt het Mobiliteitsplan 2021 op www.mookenmiddelaar.nl.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT