Foto: PK Bergen

Zwerfafval: “help een handje”

Openbare publicatie

Gemeente Bergen | Zwerfafval en illegale afvalstortingen in de buitenlucht zijn de afgelopen weken, zo niet al vele maanden een doorn in het oog van menig natuurliefhebber. Ook binnen de PK zijn er leden, zoals Wim Olthof, Bert Martens en Thomas Sanders, die zich er dood aan ergeren maar vervolgens wel zelf de handen uit de mouwen steken. (Door PK Bergen)

“Natuurlijk roepen wij iedereen op om geen afval zomaar achter te laten. Maar alleen klagen en oproepen tot goed gedrag, zet geen zoden aan de dijk. Dus actie ondernemen”, aldus de PK op haar Facebookpagina.

De gemeente heeft aangegeven hierbij te gaan ondersteunen. Wilt u een bijdrage leveren aan het opruimen van zwerfafval, terwijl u toch uw ommetje maakt? Bij de gemeentelijke buitendienst, kunt u zich melden, bel 0485 - 348 505. U krijgt dan een opruim-set, bestaande uit een grijper, een hesje en afvalzakken. Als u een aantal zakken bij elkaar geprikt hebt, komt de buitendienst na een telefoontje het afval ophalen. Zo kunt u een daadwerkelijke bijdrage leveren aan het zwerfafvalprobleem.

Het grootste probleem is natuurlijk de boosdoener zelf, maar schoon nodigt wel minder uit tot dumpen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT