Gemeente Mook en Middelaar
Gemeente Mook en Middelaar Foto: Gemeente Mook en Middelaar

Publicatie gemeente Mook en Middelaar

Openbare publicatie

Mook | Aanvraag leerlingenvervoer 2021-2022 vóór 1 juni
Als ouder of verzorger kunt u in bepaalde gevallen in aanmerking komen voor een gemeentelijke vergoeding van het vervoer van uw kind naar en van de basisschool, de speciale school voorbasisonderwijs of het speciaal onderwijs. Bijvoorbeeld als u meer dan 6 kilometer van de dichtstbijzijnde - voor het kind toegankelijke - school woont en gebruik maakt van de fiets of het openbaar vervoer. In bepaalde gevallen vergoeden we ook de vervoerskosten van een begeleider.

Op onze website www.mookenmiddelaar.nl/leerlingenvervoer vindt u alle informatie over leerlingenvervoer.

Inzet aangepast vervoer
Het inzetten van aangepast vervoer (taxi) is alleen mogelijk als:- er geen openbaar vervoer aanwezig is;
- de reistijd met het openbaar vervoer een bepaalde duur overschrijdt;
- de leerling wegens zijn structurele lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke handicap niet zelfstandig of met begeleiding met het openbaar vervoer kan reizen.

Voortgezet onderwijs
Leerlingen die voortgezet (speciaal) onderwijs volgen kunnen geen aanspraak maken op een vervoervoorziening, tenzij er sprake is van een structureel lichamelijk, verstandelijk of zintuiglijk handicap. Bij een dergelijke handicap vragen we u een verklaring van een deskundige.

Aanvragen vóór 1 juni
Denkt u voor het schooljaar 2021-2022 in aanmerking te komen voor een vergoeding van het vervoer, dien dan vóór 1 juni 2021 een aanvraag in. Een aanvraagformulier kunt u opvragen bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Mook en Middelaar, telefoonnummer 024 - 696 91 11 of per e-mail: kcc@mookenmiddelaar.nl. U kunt het ook downloaden vanaf onze website, www.mookenmiddelaar.nl.

Voor de leerlingen die dit schooljaar al gebruik maken van het leerlingenvervoer, worden de formulieren binnenkort verzonden.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT