Afbeelding
Foto: Gemeente Bergen

Energie update gemeente Bergen

Openbare publicatie Duurzame energie

Nieuw Bergen | De gemeente Bergen geeft in haar gemeenteberichten een update over de stand van zaken in haar energiebeleid.

Isolatie adviesrapporten uitgedeeld aan 823 woningeigenaren
In maart zijn er 823 warmtescans uitgevoerd bij koopwoningen gelegen binnen de dijkring Bergen-Aijen en Siebengewald. Afgelopen weken ontvingen de woningeigenaren een persoonlijk adviesrapport hiervan. In dit rapport staat beschreven waar de woning warmte lekt en welke isolatiemaatregelen een mogelijke oplossing bieden. Naar aanleiding van deze rapporten zijn e rinmiddels verschillende energiegesprekken gevoerd met onze energieadviseur en woningscansin gepland.

Ben jij een echte klimaatexpert?
Zit jij op de basisschool en wil jij kans maken op een van de leuke beschikbare prijzen? Doe dan mee aan onze klimaatbingo en laat zien hoeveel jij weet over duurzaamheid. De bingo bestaat uit foto-opdrachten rondom het thema duurzaamheid. Deze opdrachten mogen op een creatieve manier worden uitgevoerd. Je mag dit alleen doen maar ook met anderen, bijvoorbeeld met je vrienden of jouw ouders. Bij deelname aan de bingo ontvang je een leuke verassing. Meer informatie en de bingokaart zelf kun je vinden op de website www.verduursamen2030.nl/klimaatbingo.

Ontvang een extra impuls voor jouw energiebesparende maatregelen
Afgelopen weken hebben wij de eerste aanvragen voor onze nieuwe categorie binnen de VerduurSAMEN2030-impuls ontvangen. Vanuit deze subsidieregeling kun je sinds 1 april subsidieaanvragen voor de aanschaf van eenvoudige energiebesparende maatregelen. Er zijn veel maatregelen die je al binnen één dag kunt realiseren en waarmee je toch veel energie bespaart. Denk hierbij aan tochtstrips, ledlampen, radiatorfolie of isolatiemateriaal.

Meer informatie en de voorwaarden vind je op: www.verduursamen2030.nl/impuls.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT