Gemeente Mook en Middelaar
Gemeente Mook en Middelaar Foto: Gemeente Mook en Middelaar

Publicatie gemeente Mook en Middelaar

Openbare publicatie

Mook | Week van de Jonge Mantelzorger
1 t/m 7 juni staat in het teken van Jonge Mantelzorgers met dit jaar als thema ‘Niet te missen!’

Ongeveer een kwart van de jongeren groeit op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. De jonge mantelzorgers helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en helpen met het regelen van de zorg. Daarnaast hebben zij op jonge leeftijd ook zorgen over hun naasten, en missen ze hierdoor de nodige zorg en aandacht voor zichzelf.

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger is er extra aandacht voor deze jonge mantelzorgers. Door heel het land worden activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers. Zo organiseert Mantelzorg Mook en Middelaar op 4 juni een online escaperoom. En: jonge mantelzorgers (9 – 30 jaar) kunnen een mantelzorgwaardering (bon van bol.com) aanvragen.

Cadeaubon
Wil je als jonge mantelzorger de cadeaubon ontvangen? Dan kun je die aanvragen op:
- dinsdag 1 juni tussen 15.00 – 18.00 uur: bij het Lees- en Ontmoetingspunt, Prinsenweg 3c in Molenhoek of bij Verenigingsgebouw Willem Alexanderstraat 1 in Overasselt.
- donderdag 3 juni tussen 15.00 – 18.00 uur: bij het Multifunctioneel Centrum de Koppel, Dorpsstraat 45 in Middelaar of bij Multifunctioneel Centrum Maldensteijn, Kerkplein 8 in Malden.

Ouders meenemen
Let op: Kinderen en jongeren onder de 16 jaar moeten een van de ouders meenemen voor toestemming.

Houd in de Week van de Jonge Mantelzorger voor de zekerheid de website www.mantelzorg-nijmegen.nl in de gaten. Mocht het coronavirus roet in het eten gooien, dan staat op deze pagina de laatste informatie over de activiteiten.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT