Afbeelding
Foto: Gemeente Bergen

Week voor de Gezonde Jeugd 2021

Openbare publicatie

Nieuw Bergen | Van 7 tot en met 11 juni 2021 is de Week voor de Gezonde Jeugd, met een ‘Gezonde start van de dag’, een buitenspeeldag en een winactie Gezonde Recepten.

Bergen Beweegt Natuurlijk en de gemeente Bergen geven de kinderen graag een zetje in de richting van een gezonde leefstijl. Het beweegteam van Bergen Beweegt Natuurlijk heeft een leuk en gezond programma samengesteld. Doe jij mee?

De hele week zal in het teken staan van: ‘Gezonde start van de dag’! Met de Ben Bizzie aftekenposter in de klas geven kinderen aan hoe zij naar school zijn gekomen en of zij gezond ontbeten hebben. Ouders en kinderen ontvangen een ontbijtboekje met daarin gezonde recepten, ter inspiratie om de dag op een goede manier te starten.

Nationale Buitenspeeldag
Naast voeding is er uiteraard ook aandacht voor bewegen. Tijdens de Nationale Buitenspeeldag op  woensdag 9 juni wordt er door Bergen Beweegt Natuurlijk een extra naschoolse activiteit aangeboden voor de kinderen uit de gemeente Bergen. En bovendien ontvangen de basisscholen handvatten voor het uitzetten van een Daily Mile rondom school.

Winactie Gezonde Recepten
Voorafgaand en tijdens deze week worden de kinderen aangemoedigd om zelf een gezond recept te bedenken en kunnen dit opsturen naar de beweegcoaches van Bergen Beweegt Natuurlijk. De kinderen mogen zelf een naam verzinnen voor het recept en zetten de ingrediënten en de bereidingswijze erbij. Hoe leuk is dat! “Het zou erg leuk zijn als de kinderen een leuke foto zouden meesturen. Want wij zijn erg benieuwd hoe zij in de keuken staan en met ons het eindresultaat delen”, aldus beweegcoach Pleun. De leukste, lekkerste en gezondste recepten worden aan het einde van de week gedeeld op de website en Facebookpagina van Bergen Beweegt Natuurlijk. De kinderen krijgen vervolgens een leuke prijs thuisgestuurd. Meer informatie hierover vind je op www.bergenbeweegtnatuurlijk.nl.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT