De drie brandweermannen vanwege het informele karakter van de bijeenkomst in vrijetijdskleding
De drie brandweermannen vanwege het informele karakter van de bijeenkomst in vrijetijdskleding Foto: Brandweer Mook

Afscheid van 100 jaar brandweer-ervaring

Openbare publicatie

Mook | Voor het eerst sinds de coronacrisis was het voor de brandweerpost Mook en Middelaar weer mogelijk fysiek bij elkaar te komen. In de zomer is dat een informele bijeenkomst samen met partners. Tijdens deze bijeenkomst op zondag 12 juli jongstleden werd tevens afscheid genomen van ongeveer 100 jaarbrandweer-ervaring. Dat zijn namelijk de opgetelde ervaringsjaren van drie brandweermannen met een lange staat van dienst. 

Hans Bouhuis, begonnen bij de destijds nog gemeentelijke brandweer op 1 januari 1984. Marcel van Rooij, gestart op 1 juni 1990 bij de gemeentelijke brandweer, en Warmond ten Haaf, gestart op 1 oktober 1990. Hans Bouhuis en Warmond ten Haaf zijn tevens lange tijdbevelvoerder geweest. 

Altijd alert
Voor burgemeester Willem Gradisen alle reden om deze brandweermannen tijdens de informele bijeenkomst toe te spreken. Zij hebben zich langdurig ingezet voor de lokale gemeenschap. Bij vele branden en soms ook zware ongevallen traden zij alert en adequaat op. Zowel overdag als bij nacht en ontij. De lokale gemeenschap werd ook nog eens gediend door hun inzet buiten de dienst van de brandweer. Bijvoorbeeld door in de winter een schaatsbaan te maken, of door de bijdrage van de brandweer bij Stichting Tante Lenie, die jaarlijks een uitje biedt aan gezinnen met kinderen die langdurig ziek zijn. De kinderen mochten zelf met de brandweermannen als het ware brandweerman of -vrouw spelen. 

Koninklijke Onderscheiding
De burgemeester bedankte de drie mannen met een cadeau voor hun inzet gedurende vele jaren. Reeds eerder ontvingen Hans Bouhuis, Marcel de Rooij en Warmond ten Haaf voor hun lange staat van verdienste als vrijwilliger bij de brandweer een Koninklijke Onderscheiding. De drie mannen werden tevens toegesproken en in het zonnetje gezet door postcommandant Mark Besselink, met tal van cadeaus namens de post Mook en Middelaar.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT