Team Taxus Taxi
Team Taxus Taxi Foto: Taxus Taxi

Taxus Taxi zamelt ruim 4.360 chemokuren in

Openbare publicatie

Dit jaar heeft Stichting Taxus Taxi een record hoeveelheid taxussnoeisel ingezameld: ruim 480.000 kilo. Dat is goed voor meer dan 4.360 chemotherapieën. De gemeentes in de Maasduinen, Mook en Middelaar, Gennep en Bergen hebben een directe samenwerking met deze stichting. Veel inwoners deden mee met de actie. Werner Toonen van Stichting Taxus Taxi bedankt ze voor hun bijdrage. “We zijn ontzettend blij met het resultaat.” 

Inzameling
Van juni tot en met augustus zijn de chauffeurs van Taxus Taxi elke dag op pad geweest om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Zeven dagen in de week reden ze rond in 76 gemeentes verspreid over Brabant, Gelderland en Noord-Limburg. Dit jaar is er 70.000 kilo meer ingezameld dan vorig jaar. In totaal hebben 12.175 donateurs hun takje bijgedragen om dit te bereiken.

Grondstof voor chemo
In taxusnaalden zit een belangrijke grondstof voor chemotherapieën tegen verschillende soortenkanker, zoals eierstok-, borst- en longkanker, maar ook tegen kanker van de slijmvliezen en in sommige gevallen voor chemotherapieën tegen alvleesklier- en slokdarmkanker. Deze stof is enkele maanden per jaar voldoende aanwezig in de taxusnaaldjes 

Kijk voor meer informatie op www.taxustaxi.nl.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT