Afbeelding
Foto: Gemeente Gennep

Appeltaartgesprekken: gratis, onafhankelijk energieadvies

Openbare publicatie Duurzame energie

Gennep | Wist u dat in Nederlandse huishoudens gemiddeld 43% van de woonlasten opgaat aan energie (uitgezonderd hypotheek- of huurkosten)? Daarop besparen kan interessant zijn. Gemeente Gennep biedt hiervoor gratis ‘appeltaartgesprekken’ aan aan woningeigenaren uit de gemeente.

Een appeltaartgesprek is een gezellige avond met twee of drie verschillende woningeigenaren uit de buurt en een onafhankelijke energieadviseur. Voorafgaand aan het gesprek bekijkt de energieadviseur samen met de gastheer of -vrouw de woning, om te kijken waar energiebesparing mogelijk is. Daarna sluiten de uitgenodigde buren aan om onder het genot van een stuk appeltaart te horen over de besparingskansen en om ervaringen te delen. Ook zij krijgen tips van de adviseur, bijvoorbeeld over gezond wonen, nieuwe subsidieregelingen en over een aardgasvrije toekomst.

Wilt u meedoen? Nodig twee of drie huiseigenaren uit de buurt uit (woonachtig op verschillende adressen) en meld u aan met een e-mail naar gelg@gennep.nl. 

“U zorgt voor koffie en thee, en de gemeente brengt de appeltaart mee. Wacht niet te lang, want het aantal gesprekken is beperkt.”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT