Afbeelding
Foto: Kennisland

Webinar over aardgasvrij wonen

Openbare publicatie Duurzame energie Maatschappelijke discussie

De gemeenten Mook en Middelaar, Gennep en Bergen werken samen aan de transitievisie warmte.  In deze visie geven ze aan wat de alternatieven zijn voor aardgas in genoemde gemeentes. Met de transitievisie warmte wordt een eerste belangrijke stap gezet op weg naar een aardgasvrije gemeente in 2050.

“In 2050 willen we in Nederland aardgasvrij zijn. Daar gaan we graag met u over in gesprek. Aardgas is een fossiele brandstof, die bijvoorbeeld wordt gebruikt bij het verwarmen van woningen. Bij de verbranding van aardgas komt CO2 vrij, dit is schadelijk voor ons klimaat. De komende jaren willen we graag samen met onze inwoners ontdekken hoe we in de toekomst onze woningen en gebouwen gaan verwarmen”, aldus de betrokken gemeentes.

Geïnteresseerden zijn bij deze uitgenodigd voor een digitale interactieve bewonersavond op dinsdag 2 november 2021. Tijdens deze sessie, die begint met een inloop vanaf 19.00 uur, wordt u meegenomen in de eerste resultaten van de transitievisie warmte. Ook is er volop gelegenheid om vragen te stellen en meer informatie te krijgen over de verschillende warmtetechnieken en mogelijkheden voor uw eigen woning. De vragen zullen - waar mogelijk - tijdens of eventueel na de sessie beantwoord worden.

Er is in verband met corona voor gekozen om nog geen fysieke bijeenkomst te organiseren. Daarom wordt deze bewonersavond via het online vergaderprogramma Microsoft Teams gehouden. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Koen Ligthart via koen.ligthart@sweco.nl en ontvangt u een link voor het webinar.

Het webinar zal worden opgenomen en mocht u verhinderd zijn voor de bijeenkomst, dan kunt u in ieder geval de opname hiervan terugkijken. Als u de opname wilt ontvangen, stuur dan een e-mail naar koen.ligthart@sweco.nl met het verzoek om toezending van de videoregistratie.

Meer informatie over dit onderwerp en het programma van de avond vindt u hier >>>>

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT