Afbeelding
Foto: Gemeente Mook-Middelaar

Laten we samen beter scheiden

Openbare publicatie Maatschappelijke discussie

Mook | In de gemeente Mook en Middelaar is duurzaamheid een belangrijk kompas. De gemeente wil haar fijne leefomgeving graag behouden voor toekomstige generaties. Goede afvalscheiding gaat hierbij helpen. In het aangeboden afval zitten nog veel waardevolle stoffen, die hergebruikt kunnen worden.

In 2022 gooit een gemiddelde inwoner van de gemeente 95 kilogram huishoudelijk restafval per jaar weg. Hierbij zit 28% GFT-afval (en etensresten), 8% plastic, 5% papier, 12% puin, 3% hout, 5% textielgoederen 3% glas.


Goed scheiden is beter én goedkoper
Beter is het dit afval te scheiden. Plastic, papier en GFT worden huis-aan-huis door Dar opgehaald. Plastic en papier zijn al gratis, GFT wordt dat ook vanaf 1 januari 2023. Puin en hout brengt u gratis naar de milieustraat. Op zaterdag in Mook of vanaf 2023 naar een van de andere DAR-milieustraten. Textiel en glas kunnen gratis in de daarvoor bestemde verzamelcontainers. Beter scheiden is niet alleen goed voor de toekomst, maar ook voor uw portemonnee. U betaalt namelijk voor restafval, terwijl goed gescheiden GFT, plastic, papier, textiel, glas, puin, hout, elektrische apparaten en luiers gratis zijn.

Twijfelt u welk afval waar hoort?
Weet u bijvoorbeeld niet zeker of een melkpak bij oud papier of plastic+ hoort? Kijk dan op de Dar app of op de afvalwegwijzer via www.dar.nl/afvalwijzer. Voer hier uw postcode en huisnummer in en bekijk welk afval waar hoort. 

Afval? We maken er wat van!
Meer weten over de vernieuwde afvalinzameling in onze gemeente vanaf 1 januari 2023?
Klik op deAfval-knop op www.mookenmiddelaar.nl

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT