Afbeelding
Foto: Gemeente Mook-Middelaar

Per 1 mei opvangboot in Mook

Openbare publicatie Maatschappelijke discussie

Mook | Vorige week heeft de gemeenteraad van Mook en Middelaar het besluit genomen een ligplaats te realiseren voor een passagiersschip voor het tijdelijk huisvesten van 100 Oekraïense ontheemden voor een periode van anderhalf jaar aan de kade in Mook.

Met daarbij als voorwaarden dat:
- de benodigde vergunningen van Rijkswaterstaat en de gemeente verleend zijn en onherroepelijk worden.
- de gemeente zekerheid heeft dat het Rijk de kosten compenseert voor het mogelijk maken en de realisatie van de opvang van Oekraïense ontheemden op een schip.

De gemeente organiseert op maandag 20 maart in ’t Môks Café een informatiemarkt over de nieuwe opvanglocatie. Alle inwoners zijn van harte welkom van 16:00 tot 20:00 uur. U kunt binnenlopen wanneer u wilt. Er staat een team klaar om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en met u in gesprek te gaan.

Op de informatiemarkt vertellen we graag meer over de opvanglocatie. Denk aan de inrichting van het schip en de kade, verkeersstromen, veiligheid, onderwijs, zorg en voorbeelden uit andere gemeenten. Ook inwoners die erover denken om als vrijwilliger te helpen, nodigen we graag uit om langs te komen voor meer informatie.

Het passagiersschip waarop de gemeente 100 Oekraïners wil opvangen, zal naar verwachting op 1 mei aan de Maaskade liggen. U kunt hierover meer lezen op onze website www.mookenmiddelaar.nl onder de paarse knop “Hulp Oekraïne”.


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT