Enige overlast is meestal niet te voorkomen
Enige overlast is meestal niet te voorkomen Foto: Gemeente Gennep

Werkzaamheden in de gemeente Gennep

Openbare publicatie Maatschappelijke discussie Politiek

Gennep | Jaarlijks worden er in de gemeente Gennep vele kilometers kabels en leidingen opnieuw gelegd. Dit is nodig om alle inwoners en bedrijven te voorzien van gas, water, licht en internet. Momenteel voeren netbeheerders hiervoor werkzaamheden uit in het centrum en op andere plaatsen in de gemeente. 

De gemeente overlegt met de netbeheerders om de werkzaamheden zo goed mogelijk te laten verlopen. Enige overlast is helaas niet te voorkomen. Waar mogelijk wordt geprobeerd werkzaamheden te combineren met geplande reconstructies en rioolvervangingen.

Voordat kabels en leidingen kunnen worden vervangen, moet het straatwerk verwijderd worden. Ook zijn graafwerkzaamheden nodig, omdat kabels en leidingen op een bepaalde diepte moeten liggen. Deze werkzaamheden zorgen voor geluidsoverlast en een beperkte bereikbaarheid.

Soms komt het voor dat de werkzaamheden niet goed zijn uitgevoerd. Het straatwerk is dan bijvoorbeeld niet goed teruggelegd. Het is de taak van de gemeente om dit te controleren en, indien nodig, te laten herstellen. Het straatwerk in het centrum moet opnieuw worden uitgevoerd. Dit gebeurt in het najaar.

Ziet u dat werkzaamheden niet goed zijn uitgevoerd? Meld dit dan bij de gemeente via www.gennep.nl/melding en de gemeente gaat dan zo snel mogelijk met uw melding aan de slag.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT