Afbeelding
Foto: Eigen

Pieterpad 40 jaar: Gennep als vaste etappeplaats

Openbare publicatie Recreatie & Toerisme

Gennep | Het Pieterpad bestaat 40 jaar. Op 4 juni 1983 werd het bekendste langeafstandswandelpad van Nederland officieel geopend. Toos Goorhuis-Tjalsma en Bertje Jens hebben de route bedacht uit onvrede over het gebrek aan langeafstands-wandelpaden in Nederland. Nu 40 jaar later is het Pieterpad uitgegroeid tot de bekendste wandelroute van het land. Cijfers over het aantal wandelaars zijn niet bekend. Schattingen hebben het over zo’n 50.000 wandelaars per jaar, anderen zeggen minimaal 100.000. Wel is duidelijk dat, zeker sinds de coronapandemie, het Pieterpad de laatste jaren steeds populairder is geworden.

Etappe Groesbeek-Gennep
In de loop der jaren is de route telkens wat veranderd. Bij de opening was het een route van 464 kilometer, inmiddels ruim 500 kilometer. De etappe Groesbeek-Gennep, etappe 18 van het Pieterpad, loopt sinds een aantal jaar via het Genneper Huys. Wat in die 40 jaar hetzelfde is gebleven, is Gennep als etappeplaats. Bij de totstandkoming van de route was Gennep er al bij. 

De daaropvolgende etappe voert via Heijen naar Afferden waar de Maas wordt overgestoken om vervolgens in Vierlingsbeek te eindigen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT