Hoe gaat het Heijmanspark er straks uitzien?
Hoe gaat het Heijmanspark er straks uitzien? Foto: Eigen

Presentatie vernieuwd ontwerp Heijmanspark

Openbare publicatie Maatschappelijke discussie Natuur

Afferden | Verschillende partijen uit Afferden zijn samen met Gemeente Bergen en een landschapsarchitect gekomen tot een vernieuwd ontwerp voor het Heijmanspark. Deze stakeholders presenteren het ontwerp graag aan alle inwoners uit Afferden tijdens een “inloopavond” op woensdag 5 juli bij de kiosk in het Heijmanspark.

Partijen als de dorpsraad, Afferden Samen Beter, Huiskamer Béjèn, het Gezondheidscentrum, de hengelsportvereniging en een afvaardiging van de omwonenden hebben meegedacht over het ontwerp van het Heijmanspark. Om alle plannen en ideeën te laten passen binnen het beschikbare budget, bleek een uitdaging.

Daarom hebben de betrokken partijen de gemeenteraad van Bergen om een extra budget van 120.000 euro gevraagd. De gemeenteraad ging hier in april 2023 mee akkoord. De gemeente heeft nu een bedrag van in totaal 370.000 euro gereserveerd voor de herinrichting van het Heijmanspark. Hiermee kan het ontwerp dat de stakeholders samen met de gemeente en een landschapsarchitect hebben bedacht, worden gerealiseerd.

Inloopavand
De betrokken partijen presenteren het ontwerp voor het Heijmanspark graag aan alle inwoners van Afferden en andere geïnteresseerden. Zij houden hiervoor op woensdag 5 juli tussen 19.00 en 21.00 uur een “inloopavond”  in de kiosk van het Heijmanspark.

Benieuwd hoe het Heijmanspark er straks uit komt te zien? Loop dan eens langs en laat de stakeholders u meer vertellen over het ontwerp en de keuzes die zij daarin hebben gemaakt.

Ontwerp ligt vast
De inloopavond is bedoeld om inwoners te informeren over het vernieuwde ontwerp voor het Heijmanspark. Dit ontwerp ligt al vast; nieuwe ideeën of suggesties kunnen niet meer worden meegenomen. Wel is het ontwerp zo vormgegeven dat het park de komende jaren in samenwerking met het dorp verder aangevuld kan worden met mogelijke burgerinitiatieven.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT