Het belooft een spannende strijd te worden met veel toppers aan de start
Het belooft een spannende strijd te worden met veel toppers aan de start Foto: Chris Smits

Simac Ladies Tour opnieuw door de Maasduinen

Sport Sport

Gennep | Evenals vorig jaar is ook dit jaar de Maasduinenregio weer opgenomen voor een etappe in de Simac Ladies Tour, met Gennep als start en finishplaats. Tijdens deze meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen zal, na de proloog van vandaag in Ede, de eerste etappe op woensdag 6 september over bijna 140 kilometer in de gemeenten Gennep en Bergen plaatsvinden.

De race start om 12.30 uur op de Markt in Gennep en er worden twee omlopen van 62 kilometer gereden. Via Heijen, Bergen, Nieuw Bergen, Ottersum, Milsbeek, Middelaar en Mook rijden de deelnemers naar de Holleweg in Groesbeek. De verwachting is dat het peloton tijdens de eerste omloop omstreeks 12.45 uur in Bergen arriveert om via de Oude Kerkstraat en de Kerkstraat richting Nieuw Bergen te koersen, om vervolgens via de ovonde naar Siebengewald door te stomen. Tijdens de tweede omloop zullen de wielrensters omstreeks 14.15 uur de gemeente Bergen passeren.  

Na deze twee ronden rijden de rensters nog een plaatselijke omloop van 16 kilometer rond Gennep. De finish is rond 15.50 uur op de Nijmeegseweg, waarna de huldiging op de Markt zal plaatsvinden. De volledige route en meer informatie vindt u op www.simacladiestour.nl. 

Verkeersmaatregelen
Tijdens de Simac Ladies Tour worden de wegen op de route tussentijds afgesloten voor verkeer. Nadat het peloton voorbij is, gaat de weg weer open en kan het verkeer doorrijden of oversteken.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT