Achates 2020/21
Achates 2020/21 Foto: Achates

Achates kleurloos ten onder tegen beter DSV

Ottersum | Misschien was het ontbreken van een aantal vaste krachten een excuus voor het fantasieloze spel van de Rood Witten. Maar ook de bezieling ofwel het heilige vuur ontbrak vandaag en dat hadden de bezoekers juist wel. Met veel dieptepasses en de snelheid van hun spitsen, waren de beste kansen voor de gasten.
(Door Jan Broekman)

Al een paar minuten na de aftrap ontstond er door slordigheid van verdediging en de keeper een kans voor DSV, wat gelukkig goed afloopt. In de 9e minuut moet aanvoerder Giel Loeffen na een ijsbeentje geblesseerd van het veld. Noodgedwongen moet de lichtgeblesseerde Bob Bindels toch aantreden. Uit een corner in de 11e minuut kopt Rens van Tienen rakelings naast de staander. Het beter spelend DSV komt in de 21e minuut toch op voorsprong, wanneer Guus Vervoort in de zestien de bal niet goed kan weg krijgen. De bal belandt in de voeten van Hein Vloet, die al schietend een been raakt, waardoor de bal nog van richting verandert en tergend langzaam in de Ottersumse goal rolt (0-1). Een minuut later schiet Pim Konings hard in, maar door de door keeper Roel Sommers goed afgeweerde bal krijgt Jerral Taihuttu een mooie kans, maar ook hij stuit op de DSV keeper. In de 24e minuut zet Pim Konings een mooie aanval op, maar de volley van Jerral Taihuttu is te gehaast en mist de juiste richting. Zijn DSV collega Christoffel Dawud komt even later een teenlengte tekort om een mooie breedtepass binnen te tikken. DSV spits Lars Veldpaus komt op een dieptepass weer eens in vrije schietpositie en schiet rakelings over de deklat. Met de 0-1 stand mag Achates gaan rusten en hopelijk kan trainer Marc Peters met een peptalk het tij nog keren.

Sjors Weijers keert naar de pauze door een opgelopen blessure niet meer terug en de ook niet geheel fitte Daniël de Oude komt voor hem binnen de lijnen. Al in de 50e minuut stuurt Rens van Tienen spits Lars Veldpaus diep en zijn inzet via de hand van keeper Gies Gisbers betekent 0-2 en hiermee zit het duel op slot.

Frustratie bij Pim Konings levert hem, na een forse overtreding, een terechte gele kaart op. De ruimte achter verdediging wordt bij Achates steeds groter en de diepe ballen zijn steeds voor de snelle spitsen van DSV. Zeker spitsspeler Lars Veldpaus is een plaaggeest en in de 57e minuut wordt zijn inzet eerst nog geblokt door Bob Bindels, maar de rebound legt Veldpaus keurig breed op de opkomende Rens van Tienen, voor wie het een koud kunstje is om de bal in het verlaten doel te tikken (0-3).

Gelukkig is DSV genadig voor de Ottersummers, want de spelers waren rijp voor een fikse afstraffing. Yannick Schouten krijgt nog een kansje, maar zijn inzet wordt ruimschoots voor de doellijn gekeerd. Bij de gele kaarten voor Jerral Taihuttu en Bob Bindels had de scheidsrechter de situatie beter moeten aanvoelen en beter even tot tien kunnen tellen. Een wedstrijd voor de Ottersummers om snel te vergeten.

Zondag 27 september gaan we op bezoek in Siebengewald bij Stormvogels ’28. .