Spes start dit seizoen met nieuwe coach Saskia van Kerkhoff
Spes start dit seizoen met nieuwe coach Saskia van Kerkhoff Foto: Remi van Bergen

Korfbalseizoen weer begonnen voor SPES

Sport Sport

Milsbeek | Afgelopen zondag trad SPES voor het eerst in lange tijd weer aan voor een competitiewedstrijd. Onder de nieuwe trainster Saskia van Kerkhoff en assistent Paul van Someren speelde de Milsbeekse equipe al wel wat oefenpartijen, zondag was de eerst graadmeter in de competitie, De Korfrakkers uit Erp kwam op bezoek. (Door Remi van Bergen)

Ten opzichte van het SPES team van voor de coronaperiode stonden er, wegens blessures en vakantie, enkele nieuwe gezichten in de basis. De dames speelden met flair en maakten het De Korfrakkers met name in de eerste helft moeilijk. De einduitslag, 9-14 in het voordeel van de gasten was dan ook enigszins geflatteerd. 

SPES speelde mooi korfbal en je zag ook dat het onderling klopte. Speelsters wisten elkaar goed te vinden met mooie combinaties tot gevolg. Echter in de afronding hadden de Milsbeekse dames pech. Tot aan de rust was het een gelijk opgaande strijd die in de 5-5 stand tot uitdrukking kwam.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld, een mooie pot korfbal van beide teams. Nadat het spel tien minuten had stilgelegen voor een blessurebehandeling zette De Korfrakkers het vizier op scherp en liepen zo in 10 minuten uit naar 5-10. Na een korte time-out, waarin SPES coach van Kerkhoff de dames met haar positivisme moed insprak, herpakte SPES zich iets. Maar De Korfrakkers was niet van plan SPES dichterbij te laten komen. Uiteindelijk namen de Erpse dames de punten mee naar huis, eindstand 9-14.

SPES kan terugkijken op een goede eerste wedstrijd in de Topklasse. Er werd hard gewerkt en het spel was goed, dat biedt zeker perspectief voor de rest van het seizoen. Aanstaande zondag 27 september spelende de dames uit tegen Altior, aanvang 13.00 uur.

Doelpunten voor SPES waren er van: Isa van Bergen 4x, Veerle Berns, Noelle Noy, Nienke Dercks, Marissa van Duijnhoven en Aniek Gubbels allen 1x

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT