Archieffoto
Archieffoto Foto: Remi van Bergen

DDW maatje te groot voor SPES

Milsbeek | Het werd in de eerste helft al duidelijk dat DDW een maatje te groot is voor de hard werkende dames van SPES. Na een goed begin van de thuisploeg trok DDW het initiatief naar zich toe en won uiteindelijk ruim van SPES met 10-23. (Door Remi van Bergen)

SPES begon voortvarend aan de wedstrijd en nam een 2-0 voorsprong. De enthousiaste ploeg van trainster Saskia van Kerkhoff leek een mooie pot korfbal op de mat te gaan leggen. Helaas stak DDW daar al snel een stokje voor. Zij verzilverden hun kansen beter en ook de afstandsschoten vielen er bij hen bijna allemaal in. SPES faalde in de afwerking en was ongelukkig in haar afstandsschoten. De ruststand was 8-16.

Ook na rust wist DDW de kansen goed af te ronden. Mede door hun ‘reboundend’ vermogen, het voordeel van lange dames in het team, bleven zij aanvallen herhalen en creëerden daarmee veel kansen. SPES bleef vechten voor wat het waard was maar zag DDW toch langzaam weglopen.

“Toch ben ik trots op mijn team”, zegt SPES coach van Kerkhoff. “Niemand liet de kop hangen, ook niet bij de grote achterstand, iedereen bleef hard werken. We moeten accepteren dat DDW gewoon een maatje te groot voor ons was.” Zondag 18 oktober speelt SPES haar laatste wedstrijd, uit tegen Prinses Irene om 15.30 uur.

Voor SPES scoorden: Jessie Janssen 3x, Femke Wijnhoven, Veerle Berns 2x, Noëlle Noij, Nienke Dercks en Aniek Gubbels allen 1x.