Afbeelding

Weer een nederlaag voor FAST

Gennep | Eredivisionist FAST is er tegen Djopzz Regio Zwolle Volleybal niet in geslaagd de tweede competitiewinst te behalen. De ijverige ploeg van trainer Ivo Martinovic ging in de Activiahal onderuit met 0-3 (19-25, 15-25 en 19-25). De nummer drie was een maatje te groot voor FAST, dat zich kan richten op de verliezerscompetitie voor de nummers vijf tot en met tien. (Door Jos Gröniger)

In de koude Activiahal schoot FAST uit de startblokken. In een roef snelde de thuisploeg naar een 7-4 voorsprong. De bezoekers ontdooiden snel en draaiden de rollen rap om. Djopzz Regio Zwolle Volleybal profiteerde van de haperende pass en met de lange aanvalsters werd het verschil gemaakt. Met 19-25 lieten de Overijsselse dames FAST in het stof bijten. Regio Zwolle Volleybal gunde FAST geen rust en besliste de tweede set met duidelijke cijfers (15-25).In de derde set leek de gewijzigde FAST-formatie omvergeblazen te worden. Een prima servicereeks van Lara Hendricks bracht de thuisploeg terug in de race. De knappe reddingen van de ingevallen libero Yara van de Ven en de alertheid van de middenaanvalster  Anne Heesakkers deden de rest. Bij 10-10 lag een vierde set in het verschiet maar de Zwollse routine gaf de doorslag. Het aanstekelijk knokkende FAST werd met 19-25 op een 0-3 achterstand gezet.

Trainer Ivo Martinovic had in de wedstrijdarena een ander FAST gezien als tijdens de trainingen. “Daar halen we een hoog niveau, maar in de wedstrijden is dat anders”, aldus de trainer die geen excuses wilde aanvoeren. “Zwolle heeft ons afgetroefd! We moeten nog veel leren, maar ik zie de potentie, en vertrouw op de toekomst.” De wedstrijden in de verliezerscompetitie bieden FAST mogelijkheden. “We spelen dan tegen de nummers vijf en lager. En niet onbelangrijk is dat we de tegenstanders uit en thuis treffen”, zegt de trainer. “Ik maak wel eens de vergelijking met een puzzel. Wij hebben deze samen al voor het grootste deel gemaakt. We moeten nog losse stukjes inpassen.”