De meiden van Fast bezig met hun warming-up
De meiden van Fast bezig met hun warming-up Foto: Fast

FAST komt een fractie tekort tegen Eurosped

Vroomshoop | Het geduld van FAST en zijn vele aanhangers wordt nog even op de proef gesteld. De Eredivisieploeg uit Gennep en Sint Anthonis speelde in het Twentse Vroomshoop een goede wedstrijd, maar zag de prestaties nog niet beloond met een overwinning. Team Eurosped had het lastig maar wees FASTmet 3-1 terug. De ploeg leed daarmee opnieuw een verlies. (Door Jos Grönoger)

Over het geheel genomen waren de onderlinge verschillen in sporthal Het Punt kleiner dan de setstanden doen vermoeden. Hoewel de ploeg van trainer Ivo Martinovic in de eerste set op grote achterstand kwam, knokten zijn speelsters bezeten terug. Bij 19-16 lag alles weer open maar enkele persoonlijke fouten werden door Eurosped afgestraft. De thuisclub trok met 25-19 de eerste set naar zich toe.

In de tweede set hielden beide teams elkaar lang in balans. Opnieuw waren het persoonlijke fouten die FAST de das om deden. “We zijn op zo’n momenten nog niet professioneel genoeg. We zijn dan te lang niet bij de les, en dat breekt op”, verklaarde Martinovic, die zijn speelsters voor het spel in de derde en vierde set complimenteerde. “We lieten zien dat we echt goed bezig zijn, en waren zeker aan Eurosped gewaagd.”

De Rhedense trainer zag hoe zijn gewijzigde formatie met de excellerende libero Yara van de Ven en passer-loper Noa Klerckx en veel scorende passer-loper Veerle van den Heuvel korte metten maakte met de opponent. Na een ruime voorsprong permitteerde FAST zich een korte terugval om met 21-25 een vierde set af te dwingen. Aan het einde van die set leek het samenwerkingsteam uit Limburg en Noord-Brabant met het hoofd al bij een vijfde set toen het noodlot toch toesloeg. Bij een 18-21 voorsprong werd de spanning FAST te machtig. Met 25-23 kregen Martinovic en zijn speelsters het deksel op de neus.

“De meiden baalden over het resultaat, maar zij mogen trots zijn op het vertoonde spel. Het is echt knap wat we laten zien. Ik blijf van mening dat we eraan komen.” De trainer die zijn speelsters zoveel mogelijk speeltijd geeft, ziet daarvoor veel terug. “Neem onze jonge spelverdeelster Isis Neeskens. Voor een speelster die tot dit seizoen nog niet op het hoogste plan speelde doet ze het erg goed. De stap naar de Eredivisie is groot, maar de invalbeurten zijn waardevol.”

FAST is na zeven van de acht speelronden in de reguliere competitie achtste met vier punten. Zaterdag 27 februari wordt in Sint Anthonis de laatste thuiswedstrijd in deze reeks gespeeld. Tegenstander is koploper Apollo 8 uit Borne dat geplaatst is voor de Kampioenspoule.