De dames van Fast dicht bij overwinning
De dames van Fast dicht bij overwinning Foto: Sport Noord

Fast dicht bij stunt tegen koploper

Sport Sport

Ze zaten er minutenlang verslagen bij. Het besef dat de speelsters van FAST een puike wedstrijd gespeeld hadden woog voor de topsporters niet op tegen het feit zij het veld niet als winnaar verlaten hadden. Vooraf zouden de betrokkenen van het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis getekend hebben voor een punt, achteraf was duidelijk dat FAST zich tekortgedaan had. Met 2-3 (31-29, 25-21, 18-25, 22-25 en 11-15) was koploper Apollo 8 door het oog van de naald gekropen. (Door Jos Gröniger)

De happy few die de wedstrijd in de Activiahal ambtshalve volgden schoven in de eerste set steeds meer naar het puntje van de stoel. FAST, dat speelde zonder de recent geblesseerd geraakte Steffie Janshen en Lisan Siemonsma, beet goed van zich af, en kwam steeds beter in het spel. De bezoeksters uit Borne bereikten als eerste het set point, maar werden achterhaald door de thuisploeg. Nadat Apollo drie setpoints onbenut liet was het FAST dat de bovenliggende partij was. Het was Eline Peeters die het beslissende 31e punt scoorde. Met een ongewijzigd basiszestal pakte FAST met de uitblinkende middenaanvalster Anne Heesakkers ook de tweede set. De 25-21 setwinst bracht de roze brigade op een verrassende maar niet minder verdiende 2-0 voorsprong.

Het elan waarmee de Brabants-Limburgse streed deed een aanslag op de Bornese moraal. De Apollo-coaches Thijs en Bart Oosting zochten naar mogelijkheden FAST de voet dwars te zetten. Dat lukte in de gevorderde derde set. Toen FAST dreigde weg te lopen, wisten de gasten zich te herpakken. Met 18-25 dwong Apollo 8 een vierde set af. Ook die set werd door de koploper gewonnen (22-25).In de beslissende vijfde set sloeg Apollo een flink gat (3-8), maar FAST hervond zich. De thuisploeg kwam sterk terug tot 11-12. In de beslissende fase braken twee servicefouten FAST op. De klasse van de topploeg gaf de doorslag: 11-15.

Trainer Ivo Martinovic was teleurgesteld over het resultaat, maar tevreden over hetgeen FAST zaterdagmiddag had laten zien. “We hebben prima spel laten zien, maar helaas niet gewonnen.” Het spel biedt perspectief voor de competitie voor de nummers vijf tot en met tien die komend weekend begint. “Dit wordt een interessante reeks, waarin we van ons kunnen doen spreken.”