Afbeelding

Eindelijk weer driepunter voor FAST

Gennep | Eredivisionist FAST heeft zichzelf beloond met een klinkende 3-0 (25-18, 25-18, 25-21) overwinning op Lammerink Installatiegroep Set Up’65. In de Activiahal was de sterk serverende thuisploeg de gasten uit Ootmarsum gedurende drie sets de baas. Met de gave driepunter maakte de ploeg van trainer Ivo Martinovic een mooie start in de degradatiepoule. (Door Jos Gröniger)

Door het feit dat de competitie voor de nummers vijf tot en met tien uit de reguliere competitie geen degradant kent en omdat er normalerwijze slechts één ploeg gedoemd is een stap terug te zetten is de naam degradatiepoule een miskenning. Dat vindt FAST’s trainer Ivo Martinovic die graag een andere naam zou zien.

Het feit dat de voorjaarscompetitie geen degradatieregeling kent, maakt de reeks van acht wedstrijden niet onaantrekkelijker. Het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis wekte in het openingsduel geenszins de indruk een oefenwedstrijdje te spelen. Na een aantal wedstrijden waar FAST een fractie tekort kwam om de winst te boeken, was de Brabants-Limburgse combinatie ditmaal een wedstrijd lang de bovenliggende partij.

Set Up’65 (op 16 januari nog met 1-3 verslagen) was zelden gelijkwaardig aan FAST, dat ditmaal drie sets lang met servicedruk speelde. Omdat de bezoekers juist serverend geen potten braken kon de thuisploeg doorlopend aanvallen opbouwen en uitspelen. Tegen het einde van de eerste set gunde FAST de Twentse dames enkele punten, maar nam met 25-18 de leiding. Set Up’65 beet in de tweede set meer van zich af maar hield slechts tot 11-11 gelijke tred. Een sterke eindspurt en een ace van de voor de teruggekeerde Rachel Feron ingevallen spelverdeelster Isis Neeskens kopieerden de setstand: 25-18.In de derde set liep FAST rap uit naar 7-1 en stevende op het grootste verschil in de drie sets af. De tweede time out van Set Up-coach Brahim Abchir bracht een kentering. Plots liet FAST steekjes vallenen konden de bezoekers dichterbij komen. De sterk spelende Noa Klerckx bracht de service terug. Met een haar typerende doortikbal verzilverde Rachel Feron het matchpoint: 25-21.

Trainer Ivo Martinovic glunderde na de tweede seizoenoverwinning. “Dit hebben we verdiend. Door al het harde werken maar ook door de inzet van alle speelsters vandaag. Iedereen heeft gespeeld, en dat is geweldig. We speelden met hoge servicedruk en dat was ook wat ik wilde zien.”