Eindelijk weer eens een overwinning
Eindelijk weer eens een overwinning Foto: TED VERBERNE

FAST wint Limburgse derby

Meijel | De eerste Limburgs-Noord Brabantse derby van dit seizoen in de Eredivisie Volleybal is gewonnen door FAST. In sporthal De Körref in Meijel werd Peelpush met 0-3 (17-25, 23-25 en 20-25) verslagen. De ploeg van trainer Ivo Martinovic toonde andermaal aan een steeds betere balans te vinden. (Door Jos Gröniger)

Een serverend en aanvallend oppermachtig FAST nam in Meijel in de eerste set vlot afstand van de thuisploeg. Het sterke spel zorgde ervoor dat het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis steeds een veilige marge hield. Peelpush sprokkelde uiteindelijk nog zeventien punten bij elkaar maar zag dat de set moeiteloos naar FAST ging.

Het krachtverschil werd in de volgende set aanvankelijk minder tot uiting gebracht in de score. Toch sloegen de speelsters van Martinovic weer een groot gat. Na 11-17 voorsprong dacht FAST de tweede set op zak te hebben. Niets was minder waar. Peelpush sloop dichterbij en had met 22-20 de set voor het grijpen. Met een uiterste krachtinspanning stelde FAST orde op zaken: 23-25.Ook in de derde set nam FAST een ruime voorsprong maar liet het de thuisclub met de finishlijn inzicht dichterbij komen. Het waren de wissels die FAST weer op weg hielpen: 20-25.

Trainer Ivo Martinovic was bovenal tevreden met de gespeelde wedstrijd en het resultaat. Een verklaring voor de terugval aan het einde van de sets had hij niet. “We zijn nog wisselvallig”, aldus de trainer die ook zag dat zijn team steeds hoger piekt terwijl de dipjes steeds kleiner worden. “We zijn met onze gedachten soms al bij de winst en dan niet meer genoeg gefocust. Het is een kwestie van ervaring, maar ook daar werken we aan.”