Helaas geen bekerfinale voor FAST
Helaas geen bekerfinale voor FAST Foto: TED VERBERNE

Bekerdroom FAST spat uiteen

Sport Sport

Gennep | Op bezoek bij VCN in Capelle aan den IJssel konden de vrouwen van FAST geen vervolg geven aan de uitstekende prestatie van afgelopen vrijdag tegen landskampioen Sliedrecht Sport. De halve finale in de nationale bekerstrijd werd met 3-1 verloren.

De ploeg van trainer Ivo Martinovic wilde voortborduren op de gewonnen kwartfinale maar slaagde er na een korte rust niet in de draad op te pakken. Daarvoor werden teveel persoonlijke fouten gemaakt. De servicedruk was stukken lager en aanvallend was de ploeg niet doelgericht genoeg.

FAST liet de eerste set (25-22) aan VCN maar herstelde zich snel met 14-25. Dit herstel zette zich voort in de derde set, maar op de valreep liet FAST de setwinst glippen. Met 26-24 nam VCN de leiding. De thuisploeg pakte door en profiteerde van de machteloosheid aan FAST-zijde waardoor de ook laatste set met 25-18 naar VCN ging.

Het bekertoernooi dat voor FAST als een sprookje begon eindigde abrupt onder de rook van Rotterdam. Het FAST-team treurde  omdat het besefte dat het een unieke kans op het bereiken van de bekerfinale in Groningen aan de neus voorbij zag gaan. FAST liet in het paasweekend mooie dingen zien maar legde ook de tekortkomingen bloot. Op belangrijke momenten miste de ploeg koelbloedigheid. “We zijn op de goede weg, maar zijn nog niet geroutineerd genoeg. We moeten leren ons tijdens wedstrijden sneller over emoties heen te zetten”, reageerde de eveneens teleurgestelde trainer Ivo Martinovic.

(Bron: FAST) 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT