Afbeelding
Foto: Peter Donderwinkel

Silke Bruil en Charlotte Haar nieuwe aanwinsten FAST

Sport Sport

Gennep | Met nog enkele speelronden te gaan mengt FAST zich in de strijd om de eerste plek in de degradatiepoule. Ook roert de volleybalorganisatie zich op de spelersmarkt. Voor het komende seizoen wordt de selectie uitgebreid met de komst van de 18-jarige Silke Bruil uit Aalten. Daarnaast gaat ook de 21-jarige spelverdeelster Charlotte Haar voor FAST spelen. (Door Jos Gröniger)


Silke Bruil
De Achterhoekse is dit seizoen actief als passer-loper voor Orion uit Doetinchem dat in de Topdivisie uitkomt. Eerder speelde zij voor BOVO in Aalten. De eerstejaarsstudente Sportkunde traint sinds enkele maanden mee bij FAST, en kreeg een goede indruk. “Het gaat allemaal een stuk sneller op het hoogste niveau maar ik verwacht veel te kunnen leren bij FAST. En dat is wat ik ook wil: mezelf ontwikkelen. Met de diverse trainingsvormen verwacht ik dat te realiseren.” Silke Bruil kan op de posities diagonaal en passer-loper goed uit de voeten.


Charlotte Haar
Na een ‘sabbatical’ volleybalseizoen maakt de Bennekomse Charlotte Haar de overstap naar de Noord-Brabantse-Limburgse formatie. De 21-jarige spelverdeelster, die haar volleyballoopbaan begon bij Scylla in Wageningen, speelde drie seizoenen voor Talentteam Papendal. Vanaf het voorportaal van Oranje verhuisde zij naar het Twentse Eurosped. De Bennekomse, die de studie Forensisch onderzoek afrondde en de master Forensica, Criminologie en Rechtsgeleerdheid wil gaan volgen, traint al even bij het team van trainer Ivo Martinovic mee, en heeft een goed beeld kunnen vormen. “De opbouw, de manier van trainen en de faciliteiten hebben mij doen besluiten voor FAST te kiezen. En natuurlijk is de sfeer erg belangrijk. Bij FAST ken ik Suzanne Kos van Eurosped.” Charlotte Haar vindt in Gennep het plezier in volleybal terug, en ziet dat haar ambities bij die van de club aansluiten. “Ik kan hier weer lekker volleyballen, en met FAST kunnen we op jacht naar prijzen gaan.” Een wens heeft de aanwinst nog wel. “Ik kijk er naar uit om snel weer te spelen, met publiek op de tribune. De thuiswedstrijden zijn speciaal, juist door het enthousiaste publiek.”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT