Afbeelding

Beter doelsaldo: Achates bekert verder

Ottersum | Onder zonnige weersomstandigheden heeft Achates de laatste poulewedstrijd tegen vierdeklasser Gassel gespeeld. In de reguliere competitie spelen zij niet in dezelfde afdeling. (Door Jan Broekman)

Al snel was duidelijk, dat de ploeg uit Gassel via de snelle rechtsbuiten Cas van Houtum probeerde gevaar te stichten, maar de opbouw was te zwak om hem te bereiken. Bij Achates werd de eerste helft veel over links gespeeld, waarbij linkerspits Daniël de Oude regelmatig gevaar kon stichten. In de 8e minuut werd De Oude in de zestien onderuit gehaald en Kai Bicentini schiet de door scheidsrechter Cornelissen toegekende penalty goed binnen. Het voetbal was de eerste helft gezapig, waarbij er voor beide doelen weinig echt opwindends gebeurde. Bij Gassel schoot Roel Strik eenmaal net voorlangs het doel van keeper Sjoerd Peeters en spits Pieter van Bommel reageert in het doelgebied te traag om gevaarlijk te worden. Bas Thijssen schiet na ruim 35 minuten net over de kruising en daarmee zijn de wapenfeiten van voor de pauze wel genoemd.

De tweede helft was amper 2 minuten oud toen Bas Thijssen op maat werd bediend door Daniël de Oude. Met een mooie actie en een schot in de korte hoek maakte Thijssen er 2-0 van. Kai Bicentini moet zich al snel laten vervangen door Sjoerd Verwaay, die net in het veld zijn inzet naast ziet gaan. Yannick Schouten wordt de tweede helft nadrukkelijk op de rechtervleugel gezocht en met zijn techniek en acties heeft zijn opponent het moeilijk. Rond de 70e minuut wordt hij fraai over de verdediging heen aangespeeld door Luca Janssen, de stuiterende bal neemt hij volley en schiet hard in de verre hoek, 3-0. Tien minuten voor tijd heeft Schouten pech als zijn inzet via de buitenkant van de paal naast gaat. Feitelijk de enige kans voor Gassel na de pauze wordt door de 38 jarige invaller Ramon van der Venne jammerlijk gemist. Toch is Schouten een paar minuten voor het laatste fluitsignaal alsnog trefzeker op een steekpass van Sjoerd Verwaay. Een op een voor de Gasselse keeper tikt hij beheerst de 4-0 binnen, waardoor Achates op doelsaldo de volgende bekerronde bereikt.