Ben de Cort op de hoogste trede met goud
Ben de Cort op de hoogste trede met goud Foto: Budoschool Gennep

Ben de Cort Nederlands judokampioen

Gennep | Het kon weer, judo op de wedstrijdmat. Na zich geplaatst te hebben in Roemond op de Limburgs kampioenschappen, mochten Puck Vervoort en de broers Ben en Noud de Cort zich opmaken voor het Nederlands Kampioenschap Judo tot 18 jaar. Dit werd afgelopen zaterdag gehouden in de sport Campus te Den Haag. Met een beperkt aantal toeschouwers werd er gestreden voor het eremetaal.

Puck Vervoort en Noud de Cort kunnen terug kijken naar een sterk optreden maar werden helaas in de voorrondes uitgeschakeld. Ben de Cort uitkomend in de klasse tot 55 kg, wonend in Overasselt , traint de laatste jaren volop bij de verenigingen JV Heumen , Budoschool Gennep en Top Judo Nijmegen. Dit kwam er op deze dag allemaal uit. Alle voorrondes werden op Ippon voortijdig beslist. In de finale werd zeer sterk en tactisch gejudood tegen Twan de Ruiter. Uiteindelijk was hij die ook de baas.

Ben kreeg op het podium een mooie gouden medaille. Een mega prestatie voor deze 16 jarige judoka.