Afbeelding

Achates wint op karakter van De Zwaluw

Sport Sport

Ottersum | Na vele jaren weer een wedstrijd tegen De Zwaluw uit Oeffelt. Het vorig jaar kon de wedstrijd door corona geen doorgang vinden en werd de competitie medio oktober al stilgelegd. Een extra bijzonderheid is, dat de oud-trainer van Achates, Michel van de Venn, nu de hoofdtrainer in Oeffelt is. (Door Jan Broekman)

De wedstrijd stond onder leiding van Sjoerd van der Horst, die geen moeilijke middag had. Met een heerlijk zonnetje en ongeveer 150 toeschouwers, een mooie ambiance. Achates miste Bob Bindels, die vorige week tegen Constantia een ernstige schouderblessure opliep en een aantal weken moet toekijken. Damien Matulessy werd hierdoor centraal achterin geposteerd. De kracht van Achates is dit seizoen het collectief en de drive om met en voor elkaar te knokken. Het mist hier en daar misschien wat kwaliteit, maar met een goeie mentaliteit kom je in de 4e klasse een heel eind. De hand van trainer Sven Jeuriens is hierin terug te zien.

In de 9. minuut trapt keeper Sjoerd Peeters, na opdringen van De Zwaluw, ver uit en bereikt de behendige Yannick Schouten, die zowel de verdediger als de ver uitkomende keeper Thomas Jans te snel af is en de 1-0 binnentikt. Het is van beide kanten geen goed voetbal, maar Achates creëert meer mogelijkheden en is veel meer in balbezit. Jorai Matulessy lijkt onvermoeibaar deze middag en knapt veel vuil werk op, maar weet met zijn acties ook gevaar te stichten. Na 25 minuten strandt een mooie combinatie met een dito scoringskans van Jorai Matulessy en Pim Konings.Met 1-0 gaat Achates aan de thee.

Na de pauze is Achates beslist weer de betere ploeg, maar verzuimt verder afstand te nemen, na kansen voor open doel van Pim Konings en Kai Bicentini. In de 57. minuut is een aanval van De Zwaluw over links succesvol. Jesse van Raaphorst krult de bal van afstand buiten bereik van Sjoerd Peeters in de verre kruising( voor de gelijkmaker. De eerste kans van de Blauw-witten is raak en het is zeker ook een mooi doelpunt. Twee minuten later wordt, na een een-tweetje van Kai Bicentini en Jorai Matulessy, de bal goed teruggelegd en Bas Thijssen schiet beheerst rechts de 2-1 binnen. Na een mooie actie schiet Bas Thijssen even later in het zijnet. Toch kan hij, in de 75. minuut na een verre ingooi van Sjoerd Giesbers en verlenging door Yannick Schouten, simpel de 3-1 binnentikken. Sjoerd Verwaay test nog een keer met een hard schoot keeper Jans. Toch moet de keeper even later in tweede instantie capituleren voor de inzet van Yannick Schouten en met de 4-1 zijn de Rood-Witten vandaag met volwassen voetbal de verdiende overwinnaar.