Afbeelding

Heijen verslaat koploper, nederlaag voor Montagnards en Siebengewald

Nieuw Bergen | Montagnards is er op eigen veld niet in geslaagd om in de Maasduinenderby tegen Achates uit Ottersum aansluiting te houden met de kop van de ranglijst in de vierde klasse. De bezoekers waren met 1-3 te sterk en hebben met deze zege de eerste plaats in de ranglijst overgenomen van Constantia uit Wanroij.

Het was een vliegende start van Achates op sportpark De Venhorst in Nieuw Bergen. Na 10 minuten was het al 0-2 door doelpunten van Kai Bicentini en Pim Konings. Montagnards wist zich voor rust nog enigszins te herpakken en Dick Kleeven maakte de aansluitingstreffer, waarbij er ook mogelijkheden waren om nog op gelijke hoogte te komen. In de tweede helft voerden de gasten opnieuw de boventoon en twintig minuten voor tijd was het wederom Pim Konings die de wedstrijd definitief besliste en de 1-3 eindstand bepaalde.

De andere Maasduinenderby vond plaats op sportpark ‘t Eindpunt in Siebengewald waar Stormvogels ‘28 het moest opnemen tegen SV Milsbeek. Na een half uur openden de gasten de score door een doelpunt van Pépe van Hoeve. In de tweede helft maakte Sam Wendt er 0-2 van en leek de wedstrijd gelopen. Via een benutte penalty wist Bart Seegers de aansluiting te bewerkstelligen maar Sam Wendt scoorde voor Milsbeek kort voor het eindsignaal de 1-3 en bezegelde het lot voor Siebengewald. Daar kon een late treffer in blessuretijd, wederom door Bart Seegers, niets meer aan veranderen, eindstand 2-3.

VV Heijen was goed voor een stunt in de thuiswedstrijd tegen koploper Constantia uit Wanroij en bezorgde de gasten de eerste nederlaag van het seizoen. Het was een energieke wedstrijd die met 2-1 in het voordeel van de thuisploeg werd afgesloten. Alle doelpunten vielen in de eerste helft door Boyd Kessels (1-0), Guus Hawinkels (2-0) en Giel Martens, die de eretreffer voor Constantia maakte.