Afbeelding
Foto: TED VERBERNE

Fast verliest kansloos van titelkandidaat

Sport Sport

Gennep | Eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST is na een periode van drie weken ‘rust’ in een drukke fase beland. Het team van trainer Ivo Martinovic kwam zondag voor het eerst sinds een maand in competitieverband weer in actie. Tegen virtueel koploper Team22 leed het samenwerkingsverband uit Sint Anthonis en Gennep een ingecalculeerde nederlaag in. In Ede werd het 3-0 (25-13, 25-14 en 25-20). (Door Jos Gröniger) 

Kon FAST in de thuisontmoeting op 11 januari tegen de ploeg met Nederlandse talenten en (ex-)internationals nog een vuist maken, dit keer lukt het de dapper strijdende nummer negen van de ranglijst niet. Daarvoor kende FAST een te onrustige voorbereiding. Team22 kwam beslagen ten ijs maar die luxe was voor het samenwerkingsteam uit Limburg en Noord Brabant niet weggelegd. De wedstrijd, coronaperikelen en andere kwaaltjes speelden FAST parten in de aanloop naar zondag.

Ondanks de nederlaag werd er een (weliswaar) kleine winst geboekt. ARBO Rotterdam/FAST deed wedstrijdritme op en liet bij vlagen goed spel zien. Dat biedt het team aanknopingspunten voor de drukke dagen die aanbreken. Voor het verdere verloop van de competitie staan twee belangrijke wedstrijden op de rol. FAST dient, om de play-offs voor de landstitel te bereiken tenminste negende te eindigen op de ranglijst. Het resultaat tegen Peelpush is daarom erg belangrijk. De tegenstander uit Meijel bezet na vijftien wedstrijden de negende plaats, en staat een plekje hoger dan ARBO Rotterdam/FAST, dat uit evenveel wedstrijden vier punten minder behaalde.

Het onbevangen spelende Peelpush verraste de laatste maanden diverse tegenstanders, en geldt als een outsider. FAST heeft in de wedstrijden voor de periode van afgelastingen een goed niveau gehaald, en dat geeft de burger moed. Voor eigen publiek gaat ARBO Rotterdam/FAST dinsdagavond (22 februari) voor de volle winst. De wedstrijd in Pica Mare begint om 19.30 uur. Publiek is welkom, onder de geldende coronaregels en thuisblijvers kunnen de livestream volgen.

Op vrijdag treft FAST in Gennep het op de laatste plaats bivakkerende Lammerink Installatiegroep Set Up’65 uit Ootmarsum. De wedstrijd tegen de Twentse dames begint om 19.30 uur in Pica Mare.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT