Afbeelding
Foto: Picasa

Limburgs kampioenschap tijdrijden in Maasduinen

Sport Sport

Gemeente Bergen | Na 2 jaar afwezigheid vanwege het coronavirus, wordt op dinsdagavond 31 mei weer een Limburg Cycling Chrono Trofee tijdrit gehouden, tevens het Limburgs kampioenschap tijdrijden alsmede het kampioenschap van het district Zuid-Oost (Oost Brabant en deel Gelderland). De organisatie is in handen van Cycling Team Limburg.

Startend vanaf het sluizencomplex in Well gaan de renners over de Oude Baan richting Bergen waar men rechtsaf draait (Ontginningsweg) richting Ceresweg. Men gaat dan rechtsaf de Ceresweg op tot aan de Wezerweg waar gekeerd wordt. Dan gaat het terug tot aan de Siebengewaldseweg waar weer gekeerd wordt. Via Ontginningsweg, Oude Baan gaat het dan weer terug naar Well.

Het parcours is 25 km lang. Uniek te noemen. Er staan die avond 120 renners en rensters aan de start. De eersten starten om 18.30 uur en de laatste vertrekt om 20.30 uur.

Er wordt gestart in 9 categorieën: jongens categorie 7, Nieuwelingen (m/v), junioren (m/v), mannen amateurs/sportklasse 40-, mannen masters/sportklasse 40+, vrouwen elite/amateurs 35-, vrouwen 35+, elite/beloften mannen. De snelste in deze laatste categorie rijdt een gemiddelde van rond de 50 km per uur.

Ceresweg, Ontginningsweg en Oude Baan zijn van 18.00 tot 21.15 uur afgesloten voor alle verkeer.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT