Archieffoto
Archieffoto Foto: FB Achates

Achates wint verdiend van SIOL

Ottersum | De herfst is duidelijk begonnen en met de gure wind en regen was het geen lolletje als toeschouwer langs de lijn. De wedstrijd tegen SIOL uit Katwijk staat onder leiding van scheidsrechter Bas Hendriks uit Uden. De Achates pupil van de week geeft het goede voorbeeld aan de beide elftallen en scoort tegen keeper Khatoura van SIOL. (Door Jan Broekman)

Achates start aanvallend en al in de 4e minuut wordt een corner verlengd en Pim Konings schiet volley binnen (1-0). Een paar minuten later speelt Jorai Matulessy zich goed vrij en gaat alleen af op keeper Khatoura, maar deze blokt zijn inzet prima. In de 13e minuut kan na een verdedigingsfout, Amanupunnjo vrij doorgaan op keeper Sjoerd Peeters, maar ook hier is de sluitpost de baas. Achates is vandaag duidelijk de betere ploeg en SIOL kan slechts hopen op een uitval. In de 22e minuut verlengt Bas Thijssen een pass van Yannick Schouten en Kai Bicentini tikt deze opgelegde kans makkelijk binnen (2-0).Voor de keeper van SIOL is het alle hens aan dek en met reddingen uit corners en een kopbal van Yannick Schouten op de paal verandert de stand vooralsnog niet. In de 27e minuut moet Rik van Hees naar de kant en Yassin Boussif komt in het veld. Uit een corner van Achates wordt tot driemaal toe de bal op de doellijn gered en in het verdere verloop van de eerste helft blijft de voorsprong op het scorebord.

Achates start na de pauze weer sterk aanvallend, maar van de vele corners gaat alleen een cornerinzet van Bas Thijssen tegen de paal. Bij een ongelukkige botsing van Felix Meyer van SIOL moet deze met een ernstige schouderblessure de kleedkamer opzoeken. Direct uit de hervatting valt uit het niets een tegengoal na een lange trap, gemaakt door Sven van Ophuizen (51e min. 2-1). Even is het team van Sven Jeuriens van slag, maar de roodwitten herpakken zich, zonder dat het veldspel er beter op wordt, maar het overwicht blijft groot. In de 58e minuut ziet de scheidsrechter een overtreding en Jorai Matulessy mag van 11 meter aanleggen, maar hij mist en schiet net naast de paal. Kansen voor Bas Thijssen en Kai Bicentini treffen geen doel en de vele corners evenmin. Bij een verre uittrap van keeper Sjoerd Peeters schiet de bal door in het andere zestienmeter gebied en Marijn van den Broek kan net zijn voet er tegen krijgen en passeert de SIOL keeper (77e min. 3-1).

Achates kan de wedstrijd meerdere keren definitief in het slot gooien, maar is niet erg efficiënt in de afronding. In de 80e minuut is invaller Jan Lutters met een afstandsschot wel doeltreffend (3-2). Het wordt nog onnodig “billenknijpen”, maar de voorsprong wordt over de eindstreep getrokken.