Archieffoto
Archieffoto Foto: Pim Waslander

FAST verliest van landskampioen Sliedrecht Sport

Sport Sport

Gennep | Het lek is nog niet boven…In het vorige seizoen was Arbo Rotterdam FAST dé luis in de pels van Sliedrecht Sport. Zowel in de reguliere competitie als in de bekerstrijd bleek het team steeds te sterk voor de landskampioen. Die zegereeks van de Limburgs-Brabantse formatie kreeg afgelopen zondag echter geen vervolg en moest de winst deze keer aan Sliedrecht Sport laten. Het laatstgenoemde team is inmiddels opnieuw de nummer één op de ranglijst van het eredivisie damesvolleybal. (Door Peter Toonen)

Sliedrecht Sport heeft in vergelijking met het vorige seizoen een veer moeten laten. Diverse ervaren speelsters hebben voor een andere club of een andere carrière gekozen. Al oogt het nieuwe team nog niet zo indrukwekkend als het vorige, toch is er voldoende kwaliteit aanwezig om ook dit jaar weer hoge ogen in de damescompetitie te gaan gooien. Het team dat aantrad tegen Arbo Rotterdam FAST was in ieder geval beter op elkaar ingespeeld dan de thuisploeg die dit keer in Gennep speelde. Vreemd was dat niet aangezien FAST in het begin van de trainingsweek nóg een domper te verwerken kreeg. Een van de vaste setuppers, Stephanie van Dijk, liep tijdens een training een pijnlijke blessure op, waardoor ook zij afgelopen zondag niet in de basis kon aantreden. Het gevolg van de overvolle ziekenboeg en de daaraan gekoppelde trainingsachterstand was afgelopen zondag logisch, namelijk een 0-3 verliespartij. De setstanden waren 17-25, 17-25 en 19-25. Ook tijdens de wedstrijd tegen Sliedrecht bracht Ziemba weer diverse jonge speelsters in, die zich gezien de omstandigheden prima van hun taken kweten.

Aanstaande donderdag mag het team van coaches Jacek Ziemba en Josha Kailola een nieuwe poging doen om de eerste wedstrijdpunten binnen te slepen. Hun team moet ‘uit’ tegen een andere geduchte tegenstander, namelijk VV Utrecht. Dat wordt opnieuw geen gemakkelijke klus.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT