De volleybalsters hopen komend seizoen elders emplooi te vinden
De volleybalsters hopen komend seizoen elders emplooi te vinden Foto: Arbo-Rotterdam FAST

FAST stopt na dit seizoen met volleybal

Sport Sport

Gennep | Nadat onlangs Team Eurosped uit Vroomshoop per direct uit het damesvolleybal stapte, heeft nu ook het bestuur van ARBO-Rotterdam FAST bekend gemaakt aan het eind van dit seizoen te gaan stoppen, waarbij dezelfde redenen worden aangevoerd. Een gebrek aan sponsoren, publiek en vrijwilligers maken het financieel onhaalbaar om op eredivisieniveau nog een rol van betekenis te kunnen spelen.

Het bestuur van de stichting FAST heeft voorafgaand aan het besluit overleg gevoerd met de besturen van Flamingo’s en Activia. Voorzitter Jan Peters zegt hierover het volgende. “Aan Flamingo’s hebben wij gevraagd of de vereniging mogelijkheden ziet om FAST op te nemen binnen de Gennepse vereniging. Gezien de ontstaansgeschiedenis van de stichting FAST vonden wij namelijk dat Flamingo’s hierop het meeste recht zou hebben.” 

Het bestuur van Flamingo’s kiest hier niet voor. Voorzitter Hanneke Noy licht toe: “Bij ons is net een enthousiast nieuw bestuur aangetreden dat voorlopig de handen nog vol heeft aan de kerntaken van onze eigen erg verjongde volleybalvereniging. Er komt zoveel kijken bij het runnen van een eredivisieteam, dat past niet naast het opnieuw vormgeven aan onze club. Dat maakt dat we niet zijn ingegaan op het verzoek van de stichting FAST. Wel juichen we toe dat er ook in de toekomst nog eredivisievolleybal in de regio gespeeld blijft worden. Bovendien verheugen we ons op mogelijk nieuwe kansen voor samenwerking met Activia. We stellen ons voor dat er vanuit het nieuwe eredivisieteam bijvoorbeeld clinics voor onze Gennepse teams worden verzorgd en dat er ook nog eredivisiewedstrijden in Gennep worden gespeeld.” De voorzitter van Flamingo’s respecteert het besluit van ARBO Rotterdam FAST en heeft begrip voor de argumenten die tot het besluit hebben geleid.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT