Uitgeput na een zwaar bevochten zege
Uitgeput na een zwaar bevochten zege Foto: Chris Smits

Achates krijgt loon naar werken

Sport Sport

Ottersum | Het was afgelopen zondag geen topwedstrijd, maar wel een belangrijke Ottersumse overwinning voor de Rood-witten om daarmee degradatiewedstrijden mogelijk alsnog te kunnen ontlopen. In deze klasse degradeert de onderste rechtstreeks en de twee clubs daarboven spelen nacompetitie voor lijfsbehoud in de vierde klasse. Sinds 1952 speelt Achates minimaal vierde klasse en degradatie zou een smet zijn op het blazoen van de vereniging. (Door Jan Broekman)

Het team van trainer Sven Jeuriens speelde deze middag met een versterkt middenveld van vijf spelers en maar een spits, omdat de “nul” houden, achterin heilig was. De heenwedstrijd op 20 november vorig jaar werd in de laatste minuten onverdiend verloren. De wil en de geleverde strijd voor iedere bal gaf vandaag na negentig minuten de doorslag.

Onder leiding van scheidsrechter Hans van Uden uit Vorstenbosch was Achates in de eerste helft voor ‘vriend en vijand’ de bovenliggende partij. In de 12e minuut had Kai Bicentini Achates op voorsprong moeten zetten, maar hij faalde bijna op de doellijn. Dezelfde speler onderschepte een minuut later een breedtepass en bediende Yannick Schouten op maat, die keeper Jasper Bergmans beheerst in de rechtse hoek passeerde (1-0). Een paar minuten later redde de Juliana keeper miraculeus op een harde inzet van Tren Weijers. Zowel Joep Stamer als Dorus de Wagt kwamen regelmatig mee op via de vleugels en bezorgde de Millse brigade ‘overuren’. Op het middenveld was Luca Janssen de stofzuiger en creëerde Bas Thijssen aanvallende impulsen. Echt uitgespeelde mogelijkheden kregen beide teams voor de thee niet meer. 

Zoals te verwachten wilde Juliana na de pauze de gelijkmaker forceren, maar het leverde nauwelijks kansen op en verslapte na tien minuten weer. De verdediging stond goed met de rustige en betrouwbare sluitpost Rens van den Bogaart. Aan de andere kant moet keeper Bergmans rond het uur speeltijd alle zeilen bijzetten om een pegel van Luca Jansen te stoppen en even gaat een goed schot van Kai Bicentini, op een voorzet van Yannick Schouten, maar rakelings over. Uiteraard kan de minimale voorsprong door een foutje zomaar teniet worden gedaan, maar de kracht van het collectief gaf de spelers extra zelfvertrouwen. Aanvoerder Jordy de Klijn krijgt voor de gasten feitelijk de enige grote kans in het tweede bedrijf, maar gelukkig schuift hij de bal voor langs het Ottersumse doel. De moe gestreden Tren Weijers wordt nog vervangen door Bas Boersen. Juliana heeft dan al vier keer gewisseld, maar ook zij kunnen het tij niet keren. Feitelijk zijn de counters van Achates gevaarlijker, maar het vizier staat niet meer op scherp. De tol voor de inzet slaat toe met links en rechts kramp, maar de ontlading is uiteindelijk groot als de scheidsrechter voor het einde fluit.

Een mooi resultaat tegen een tegenstander, die in de bovenste regionen meestrijdt, maar na vandaag weinig meer heeft om voor te gaan.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT