De selectie van VV Achates uit Ottersum
De selectie van VV Achates uit Ottersum Foto: VV Achates

Achates heeft geen kind aan Gassel

Sport Sport

Ottersum | Vooraf zat er voor Achates nog wel druk op de wedstrijd tegen Gassel. Met nog twee wedstrijden voor de boeg en vijf punten voorsprong op mede degradatiekandidaat SIOL, zou een overwinning op Gassel aan alle onzekerheid een einde kunnen maken. In de heenwedstrijd tegen Gassel drukte destijds de scheidsrechter, door zijn beperkte actieradius, een stempel op het verloop van die partij, die met een Gasselse uitval met 1-0 verloren ging. Vandaag hadden we in Bas Hendriks een jonge scheidsrechter, die overal bovenop zat en geen moeite had om van box tot box te gaan. (Door Jan Broekman)

Opvallend was, dat bij Gassel wegens een schorsing van de vaste doelman, veldspeler Joris Eleuwarin onder de lat stond en dit heel verdienstelijk deed. Van de andere tien spelers was dat niet te zeggen, wat ook geïllustreerd werd met nul doelpogingen in 90 minuten. De enige ballen, die Achates keeper Rens van den Bogaart te verwerken kreeg, waren alleen terugspeelballen.

Voor aanvang mag “Pupil van de week”, Stan Jeuriens (zoon van trainer Sven), de keeper van Gassel in een lange rush proberen te verschalken, wat Stan probleemloos lukt. Vanaf de echte aftrap is duidelijk, dat het een eenrichtingsverkeer zou worden. Binnen zes minuten lag de bal op de stip, nadat Bas Thijssen net binnen de zestien van achteren werd aangetikt. Bas nam de strafschop overtuigend en maakte de 1-0. In de 18e minuut mocht Damien Matulessy net buiten de zestien een vrije trap nemen, maar keeper Eleuwarin had een knappe redding in petto. In de 28e minuut kopte Kai Bicentini goed door op Yannick Schouten, die daarmee een vrije doorgang op het Gasselse doel kreeg en keeper Eleuwarin in tweede instantie het nakijken gaf (2-0). De thuisploeg was oppermachtig en kreeg kansen via Bas Thijssen en Bas Boersen. In de 45e minuut kreeg Achates zowat op de achterlijn nog een vrij trap, die Damien Matulessy bij de tweede paal neerlegde en via Kai Bicentini werd Pim Koning bereikt, die van dichtbij hard de 3-0 binnenschoot. 

In de tweede helft bleef het beeld gelijk en de Gasselse doelman mocht zich meerder keren doen gelden met o.a. een schot van dichtbij van Bas Thijssen in de korte hoek. Na een uur in de wedstrijd werd Yannick Schouten door Bas Boersen aangespeeld, die met een schitterende actie drie verdedigers te kijk zette, vervolgens de keeper op het verkeerde been bracht en de 4-0 liet aantekenen. Er kwamen nog vier wisselspelers binnen de lijnen en zij hadden er geen moeite mee om de overwinning over de streep te trekken. Toch is het een moeilijk seizoen geweest met veel nieuwe en bovenal sterke Brabantse tegenstanders, wat echter ook goede leerschool was. “Hopelijk kunnen we daar het volgend seizoen ons voordeel mee doen”, aldus Achates.

Vandaag was de laatste thuiswedstrijd en met een heerlijke temperatuur ging er een pilsje op het afsluitende seizoenfeestje wel in. Volgende week zondag de laatste uitwedstrijd tegen Achilles in de Reek.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT