Vier Arcense verenigingen gaan verder als één
Vier Arcense verenigingen gaan verder als één Foto: Omni Arcen

Clubs gaan verder als Omni Vereniging Arcen

Verenigingen Sport

Arcen | Tijdens ledenvergaderingen afgelopen donderdag 10 december heeft zo’n 90 procent van de aanwezige leden van de plaatselijke volleybal-, voetbal-, tennis- en jeugdvereniging gestemd voor de fusie tot de Omnivereniging Arcen. 

Onder de naam Stichting Verenigingsleven Arcen (SVArcen) trekt een groep Arcense verenigingen al jaren samen op. Denk daarbij aan de organisatie van activiteiten zoals het Koningsdagevenement en buitenschoolse activiteiten, het opstellen van gezamenlijke gedragsregels en de opzet van een gemeenschappelijke vertrouwenscommissie. Ingegeven doormaatschappelijke ontwikkelingen zoals vergrijzing en teruglopende leden- en vrijwilligersaantallen heeft SVArcen in 2017 een toekomstvisie op papier gezet. Het uitgangspunt daarbij was om de leefbaarheid in Arcen te bevorderen door het behouden en waar mogelijk uitbreiden van het verenigingsleven. Uiteindelijk heeft deze visie ertoe geleid dat de vierverenigingen AV Flash, TCA, Jong Arcen en DEV-Arcen aan hun leden heeft voorgesteld de samenwerking uit te breiden door te fuseren tot de Omnivereniging Arcen.

Belangrijk uitgangspunt bij de oprichting van de omnivereniging was dat enerzijds de fusiemogelijkheden biedt om de krachten verder te bundelen en de bestuurlijke- en administratieve lasten voor de aangesloten verenigingen te verlichten. Concrete voordelen zijn bijvoorbeeld gemeenschappelijke belangenbehartiging naar de gemeente, een gezamenlijke financi?le en ledenadministratie en het verminderen van formele bestuursfuncties en -taken. Anderzijds was het belangrijk dat de afdelingen/clubs ieder hun eigen identiteit en een grote mate van autonomie zouden behouden. Zij blijven dus ook zelf verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen hun eigen kernactiviteit. Nu de leden van de vier verenigingen tijdens hun ledenvergaderingen voor de fusie hebben gekozen zal de formele fusie en oprichting van de Onivereniging Arcen op korte termijn zijn beslag vinden.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT