Afbeelding
Foto: Eigen foto

Lintjesregen 2020

Video Familieberichten VIDEO

Gemeente Bergen | Op vrijdag 3 juli heeft burgemeester Manon Pelzer eindelijk de Koninklijke Onderscheiding aan de gedecoreerden kunnen uitreiken. De oorspronkelijke Lintjesregen 2020 was vanwege de toen geldende coronamaatregelen anders dan anders. De burgemeester deed dat indertijd op vrijdag 24 april persoonlijk, rekening houdend met de toen geldende restricties. De gedecoreerden werden geïnformeerd maar de uitreiking van de onderscheidingen zelf zou op een later tijdstip dit jaar plaatsvinden.


De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops besloot op advies van de Kanselarij der Nederlandse Orden dat de uitreiking op vrijdag 3 juli zou zijn. Daarom heeft burgemeester Pelzer op deze dag een kort bezoek gebracht aan alle twaalf gedecoreerden van de Lintjesregen 2020 in de gemeente Bergen en overhandigde zij aan ieder de onderscheiding persoonlijk. Dat werd uiteindelijk nog een rit kriskras door de gemeente omdat de decorandi op verschillende tijden thuis waren om het lintje in ontvangst te nemen.


Vrijdag 3 juli
Voor deze datum werd gekozen omdat het de laatste werkdag voor de start van de zomervakantie is in een deel van Nederland. Ook werden de beperkende coronamaatregelen versoepeld waardoor de uitreiking op aangepaste wijze mogelijk was. Daarbij waren uiteraard de landelijke maatregelen nog steeds van kracht, zoals het in acht nemen van de anderhalve meter afstand. Daarom werd de onderscheiding ook niet opgespeld, maar overhandigde de burgemeester deze aan de gedecoreerden in het geopende, blauwe etui.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT