Derby vv. Achates - vv Heijen
Derby vv. Achates - vv Heijen Foto: Chris Smits

Achates gunt Heijen de punten

Video Sport VIDEO

Thuisclub vv Achates heeft voldoende kansen gekregen in de derby tegen vv Heijen. Bekijk hier de video van de hele wedstrijd.

Achates kan geen potten breken in derby tegen Heijen.

Zonder publiek langs de lijn, maar wel met een groep luidruchtige HKO jongeren met vuurwerk vanaf de Janstraat, was de enige entourage bij de derby tegen V.V. Heijen. Via Maasduinen Centraal was de wedstrijd ook via livestream rechtstreeks te volgen.

De wedstrijd werd vlekkeloos geleid door scheidsrechter Yunus Talas. Na enig aftasten werd Achates al snel met goed combinatie voetbal teruggedrongen en werd door Heijen de diepte gezocht. In de 8e minuut is het al raak als de bal goed wordt teruggelegd op Tijn Wabeke, die knap binnenschiet(0-!). Nauwelijks twee minuten laten verspeelt Pim Konings de bal aan de zijlijn en weer is het Tijn Wabeke die Gies Gisbers kansloos laat(0-2). Heijen gaat rustig achterover leunen en laat Achates komen om zelf via counters gevaarlijk uit te komen. In de 17e minuut krijgt Achates na een overtreding van aanvoerder Wabeke op Yannick Schouten en vervolgens een overtreding binnen de zestien op Sjors Weijers een strafschop toegekend. Yanick Cillessen moet het vonnis voltrekken, maar schiet via de paal naast. Een flinke domper voor de Ottersummers. De vleugelverdedigers Joep Stamer en Sjors Weijers spelen een goede partij met voldoende drive, maar vooral voetballend zakken veel medespelers door de ondergrens. Bas Thijssen op het middenveld kan zich kwalitatief meten met de opponent, maar kan alleen ook het tij niet keren. De beste kansen voor de pauze zijn voor Heijen. Kansjes voor Giel Loeffen, Sjors Weijers en Jerral Taihuttu missen venijn om keeper Roelofs te verrassen. Guus Hawinkels moet met een hamstring blessure naar de kant en zijn vervanger Daan ter Laak moet al na tien minuten met dezelfde blessure de dug-out opzoeken.

De 2e helft laat hetzelfde beeld zien, Achates deelt speldenprikken uit en Heijen creëert echte kansen. Rond het uur worden Sjors Weijers(terug van blessure) en Yannick Schouten vervangen door Guus Vervoort en Wessel Koppes. Jeroen Melis schiet in de 65e minuut een afgelegde bal hard naast de staander. In de 67e minuut schiet Bas Janssen uit een snelle counter de 0-3 binnen. De verdere wapenfeiten zijn schaars en het slechte spel in combinatie met de zure wind, doen pijn aan de ogen. Keeper Roelofs laat zich niet verrassen bij wat plaagstootjes van de Rood Witten. In de 88e minuut tekent René Reijnen de 0-4 aan na een perfecte aanval over weinig schijven. Wessel Koppes geeft in de laatste minuut nog een prima voorzet, maar Pim Konings kan net niet zijn hoofd tegen de bal drukken. De scheidsrechter vindt het na 90 minuten, dat het genoeg is geweest.

Zondag 11 oktober krijgt Achates de kans op revanche in en tegen Merselo.