Burgerinitiatief zorgt voor meer biodiversiteit in Siebengwald
Burgerinitiatief zorgt voor meer biodiversiteit in Siebengwald Foto: Chris Smits

Natuurplan Kreeftenheide aanwinst voor Siebengwald

Video VIDEO

Siebengewald | Het was voor de buurt van de Kreeftenheide in Siebengewald al een wat ouder initiatief dat recent nieuw leven werd ingeblazen. Vorig jaar werden er al eens bloemenzaden uitgezaaid en het idee ontstond om er toch iets meer mee te doen. 

In samenwerking met Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen in Limburg (IKL) werd er een plan gemaakt om dit gebied om te toveren tot een oase met veel biodiversiteit. De stichting faciliteert hierin enerzijds door een ontwerp te maken over de fysieke invulling van het landschap en anderzijds door de buurt er actief bij te betrekken en bewustwording voor de natuur te creëren. IKL fungeert ook als schakel die bij dit soort burgerinitiatieven de contacten legt met gemeente, provincie en waterschap. Ook weet de stichting waar de subsidiepotjes zijn om de nodige financiële middelen te verkrijgen die nodig zijn om dit soort plannen te verwezenlijken.

Wethouder Splinter van de gemeente Bergen is bijzonder verheugd met burgerinitiatieven zoals deze. “Ik vind het ongelooflijk leuk dat de buurt hier zelf het idee heeft gehad om zo een oase in te gaan richten en er uiteindelijk echt een parel van gemaakt heeft”, aldus de wethouder.


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT