Afbeelding
Foto: Gemeente Bergen

De VoorzieningenWijzer geeft financiële ruimte

Video VIDEO Maatschappelijke discussie

Nieuw Bergen | De gemeente Bergen start in samenwerking met Destion, Noaberschap, Afferden Samen Beter, Humanitas en Stichting Leergeld met de inzet van De VoorzieningenWijzer.

Er zijn veel sociale voorzieningen en regelingen, zoals toeslagen, vergoedingen, gemeentelijke minimaregelingen en speciale fondsen. Toch maakt niet iedereen gebruik van deze steunmaatregelen. Vaak weten mensen niet welke regelingen er zijn, hoe ze daar aanspraak op kunnen maken en hebben ze bovendien de rust niet zich daar in te verdiepen. Voor deze mensen is De VoorzieningenWijzer bedoeld.


Adviesgesprek
Mensen die gebruik maken van De VoorzieningenWijzer krijgen advies van een getrainde vrijwilliger over hun financiële situatie. Hij of zij maakt daarbij gebruik van De VoorzieningenWijzer, een applicatie die inzicht geeft in gemeentelijke regelingen en fondsen. Daarnaast wordt gekeken naar toeslagen, energiecontract en zorgverzekering en de mogelijkheden voor de aangifte inkomstenbelasting. Het adviesgesprek is gratis, vertrouwelijk en vrijblijvend. Als de deelnemer het wil, helpt de adviseur ook mee om het advies uit te voeren.

Resultaat
Het belangrijkste effect is dat de deelnemer de financiële basis weer op orde krijgt. Daarnaast heeft een huishouden per jaar gemiddeld 500 euro meer te besteden door inzet van De VoorzieningenWijzer. Het advies geeft mensen rust en overzicht en daarmee ook meer ruimte om actief mee te doen in de samenleving.

Meer informatie en aanmelden
Inwoners van de gemeente Bergen die zich willen aanmelden voor De VoorzieningenWijzer, kunnen contact opnemen met Noaberschap via 06 12 228 184 of info.noaberschap@gmail.com. Meer informatie is ook te vinden op www.bergen.nl/voorzieningenwijzer.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT