Maichel was een van de eerste cliënten van Dichterbij die gevaccineerd werd
Maichel was een van de eerste cliënten van Dichterbij die gevaccineerd werd Foto: Maichel van Dreumel

Start vaccinatie cliënten Dichterbij

Video VIDEO

Nieuw Bergen | Onze eigen Maichel van Dreumel was een van de eerste cliënten van Dichterbij die gevaccineerd werd met het Pfizer/BioNtech vaccin. De vaccins werden maandag 1 februari rond 13.30 uur geleverd en om 16.00 uur werd de eerste prik gezet. “Wel leuk dat ik nu het vaccin heb”, sprak Maichel opgelucht.

Het gaat om cliënten van 18 jaar en ouder die in zorg zijn en een indicatie voor verblijf mét behandeling hebben en voor wie toestemming voor vaccineren is verkregen. Andere cliënten boven de 18 jaar, die eigenlijk via hun eigen huisarts het Moderna vaccin aangeboden zouden krijgen, worden ook in de gelegenheid gesteld om via Dichterbij het Pfizer/BioNTech vaccin te ontvangen. 

“De start van de vaccinatie is een bijzonder moment”, zegt Monique Caubo, voorzitter Raad van Bestuur van Dichterbij . “We hebben lang moeten wachten op het vaccin en zijn blij dat we hiermee een eerste stap hebben gezet in het beschermen van onze kwetsbare cliënten. Corona had en heeft veel impact op cliënten en hun verwanten, maar ook op onze zorgmedewerkers. Het is erg zwaar voor iedereen. Als we langzaamaan weer terug kunnen naar normaal, is dat voor iedereen goed. We zijn zover nog niet, maar dit geeft hoop!”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT