Afbeelding
Foto: Gil

Dijkversterking Well: Kijk achter de Dijk

Video Hoog water - LOB - Dijken VIDEO

Waterschap Limburg werkt in Well aan een dijkversterkingsproject. In de Kijk achter de Dijk video vertellen omgevingsmanagers Keesjan van den Herik en Jetske Vaas wandelend door het gebied meer over de dijkversterking in Well.


Zo moeten de dijken in Nieuw Well en Oud Well verhoogd en versterkt worden. Maar daar tussenin wordt ruimte gemaakt voor de Maas met een Groene Rivier. Deze liep van oorsprong door de natuurlijke laagtes tussen Nieuw en Oud Well. Met de dijkversterking krijgt de rivier weer de ruimte die deze vroeger ook al had (Oude Maasarm), maar wel met een hele goede bescherming van de twee dorpskernen.

Verder ligt er ook een opgave bij De Paad. Keesjan en Jetske zijn met bewoners en grondeigenaren in gesprek om te kijken wat zij belangrijk vinden en hoe die wensen het beste terug kunnen komen in de oplossing.

Meer informatie over de dijkversterking in Well vindt u op www.waterschaplimburg.nl/dijkversterking-well

Hoogwaterbeschermingsprogramma

De dijkversterkingen bij Well maken deel uit van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Daarin werken de waterschappen en Rijkswaterstaat samen aan de grootste dijkversterkingsoperatie ooit sinds de Deltawerken. Minimaal 1.300 kilometer dijken en daarnaast 500 sluizen en gemalen, worden de komende dertig jaar versterkt. Voor Limburg betekent dit dat er de komende jaren 115 km van de circa 180 km keringen versterkt moeten worden om de inwoners van Limburg zo goed mogelijk te beschermen tegen hoogwater. Zo werken we aan een land waar je veilig kunt wonen, werken en recreëren.  

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT