Het volledig duurzaam vernieuwde gemeentekantoor van Gennep
Het volledig duurzaam vernieuwde gemeentekantoor van Gennep Foto: Gemeente Gennep

Gemeentekantoor Gennep vernieuwd

Video Duurzame energie VIDEO

Gennep | Het gemeentekantoor van Gennep is volledig gerenoveerd en verduurzaamd. Met name de installaties en de gehele inrichting waren na ruim 25 jaar aan vervanging toe. Een van de belangrijkste veranderingen is de nieuwe aardgasloze klimaatinstallatie. De ventilatie en luchtkwaliteit binnen het gebouw voldoen nu aan de huidige eisen. De inrichting is grotendeels circulair uitgevoerd. Bestaand meubilair heeft een nieuw jasje gekregen of onderdelen ervan zijn hergebruikt om te voorkomen dat goed materiaal verloren gaat.

In de nieuwe werkomgeving zijn verschillende werk- en vergaderplekken gerealiseerd
Het gebouw is zodanig ingericht dat het flexibel werken mogelijk maakt en kennisdeling en ontmoeting ondersteunt. Er is meer ruimte voor samenwerken en meer diversiteit in werk- en vergaderplekken.

De publiekshal is aangepast
De receptie is naast de balies gesitueerd. Er is een koffiecorner geplaatst die ook voor het publiek toegankelijk is. Zo is er meer verbinding tussen burgers en ambtenaren, in lijn met onze visie op dienstverlening. Wie het gemeentekantoor bezoekt, kan straks een kopje koffie drinken tijdens het wachten of terwijl men een krantje leest.

Neem alvast een digitaal kijkje
De renovatie van het gemeentekantoor die eind 2019 startte, is al geruime tijd gereed. Vanwege de coronamaatregelen werken de meeste ambtenaren vooral vanuit huis. Het gemeentekantoor is alleen op afspraak toegankelijk. Om inwoners en andere geïnteresseerden alvast een inkijkje te geven in het vernieuwde gemeentekantoor - inpandig ontworpen door Thomas Architecten - kunt u hieronder de videopresentatie bekijken. Op een later moment biedt de gemeente u de graag de mogelijkheid om het vernieuwde kantoor met eigen ogen te komen bekijken.


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT