Afbeelding
Foto: cv De Erdmennekes

VORSTENWISSEL IN ’T ERDMENNEKESRIEK

Video

BERGEN – In november 2018 werd hij geïnstalleerd als Vorst van CV ‘De Erdmennekes’ uit het Limburgse Bergen. Dennis van Mierlo (33). Hoewel Van Mierlo met assistentie van Adjudant Bart Buddiger (26) slechts 2 Prinsenparen begeleide, vindt hij het na 3 jaar (afgelopen seizoen werd er geen nieuwe Hoogheid uitgeroepen) wel mooi geweest. Dat klinkt of dat hij zijn steek al snel aan de wilgen heeft gehangen, maar Vorsten-jaren zijn tropenjaren en tellen dus dubbel. Hij heeft, net als compagnon Bart, dus zeer zeker zijn steentje bijgedragen aan de Bergse carnaval. Met de grootste zorgvuldigheid begeleide hij Prins Twan II en zijn Prinses Chantal en Prins Mark III en zijn Prins Kevin in de aanloop naar hun regeerperiode en tijdens alle carnavalsactiviteiten. Afgelopen week werd intern zijn opvolger bekend gemaakt en vanaf nu mag iedereen het weten. Marco Custers (28) zal, als de omstandigheden het toelaten, in november officieel geïnstalleerd worden als nieuwe Vorst van Bergen.


Vorst Marco zag op 2 november 1993 het levenslicht in het Brabantse Boxmeer maar is al zijn hele leven een écht Erdmenneke. Het carnavalsvirus is hem met de paplepel ingegeven want hij komt uit een familie met een rood, geel, groen hart. Als Jeugdprins Marco d’n Urste mocht hij in 2006 de Bergse jeugd voorgaan in het carnavalsgedruis. Ook deed Marco met vriendengroep ‘Tot ’t Rentje’ een aantal jaren mee aan de Bergse optochten totdat hij in 2016 de overstap maakte naar de Raad van 11 van CV ‘De Erdmennekes’. Custers kent dus de klappen van de zweep, evenals zijn partner Rimke Ebus (22) die bij dezelfde vereniging zo’n 5 jaar dansmarietje was. Samen hebben ze sinds februari een zoon, genaamd Jace.

De nieuwe Vorst van de Erdmennekes zit barstens vol energie, heeft er zin in en kan dus niet wachten tot dat het nieuwe carnavalsseizoen van start gaat. Hij zal in deze functie bijgestaan worden door een eveneens nieuwe ceremoniemeester, die al net zo enthousiast is. Oud Jeugdprins (2008) Tom Geurts (27) die met regelmaat de presentatie van (carnavals)activiteiten in het Bergse voor zijn rekening neemt, zal deze functie gaan bekleden.

Wat Vorst Dennis en Adjudant Bart betreft, die worden op een later tijdstip nog uitgebreid bedankt voor hun inzet en zullen beide weer zitting nemen in de Raad van 11 van CV ‘De Erdmennekes’.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT