Theo van Eupen samen met fietsmaatje Frans van Denderen
Theo van Eupen samen met fietsmaatje Frans van Denderen Foto: Chris Smits

Duofiets met vier wielen voor Bergen

Video Maatschappelijke discussie VIDEO

Nieuw Bergen | Op dinsdagmiddag 20 juli werd nabij het Ontmoetingscentrum Bergen (OCB) de eerste rit gemaakt met een gloednieuw aangeschafte duofiets, dit in navolging van de diverse KBO’s in andere Bergse kerkdorpen waar al gretig wordt gebruik gemaakt van deze manier van fietsen.

In tegenstelling tot die fietsen is dit exemplaar voorzien van geen drie, maar vier wielen. “Wij wilden het valrisico tot het minimum beperken, vandaar dat wij deze keuze gemaakt hebben”, aldus Pierre Rutten van Stichting Welzijnsbevordering Bergen (SWBB). Deze stichting heeft samen met de Stichting Buurtbus en de KBO ervoor gezorgd dat de duofiets aangeschaft kon worden.


Vandaag had trouwe OCB-klant Theo van Eupen de eer om samen met fietsmaatje Frans van Denderen de eerste rit te maken op deze toch wel bijzondere fiets. “We hebben inmiddels al zeven vrijwilligers die zich als fietsmaatje willen inzetten, dus dat gaat al best goed”, zo zegt Pierre tevreden. “Als mensen de duofiets willen reserveren kan dat op dezelfde manier als een ritje regelen met de buurtbus. Want de planners van de buurtbus die regelen namelijk ook de bezetting van de fiets.”
Dat kan via telefoonnummer 06 57 022 619 of via e-mail: sbbbuurtbus@gmail.com

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT