Pastoor Rick Blom stelt zich voor

Video Maatschappelijke discussie VIDEO

Bergen | Op woensdagmiddag 15 september had de redactie een afspraak op de pastorie van Bergen met de nieuwbakken pastoor van de parochies Cosmas en Damianus, Sint Petrus en Sint Joseph. Het werd een openhartig interview waarbij pastoor Rick Blom zich alvast aan de parochianen wilde voorstellen en ook uitgebreid vertelde over zijn visie en invulling van taken als pastoor van Afferden, Bergen en Siebengewald.

“Het grote verschil tussen mijn oude functie als kapelaan en nu als pastoor zit hem in de organisatorische taken en de grotere verantwoordelijkheden. Als kapelaan heb je meer uitvoerende taken terwijl ik nu meer aan management moet doen en ook zaken moet regelen”, zo zegt de nieuwe pastoor, die het als een uitdaging ziet om in de drie parochies, en daarbij natuurlijk ook nog de kapel van Aijen, allemaal op zijn tijd een Heilige Mis voor te gaan zonder een parochie tekort te doen. “Dat wordt nog even puzzelen en overleggen met de verschillende kerkbesturen. Hopelijk vinden we daar een mooie consensus naar ieders tevredenheid.”

Rick Blom is in ieder geval blij dat emeritus pastoor Jo Janssen hem voorlopig nog bijstaat wat betreft de Sint-Petrusparochie, maar in de andere kerkdorpen zal hij zijn weg moeten vinden via de besturen en vrijwilligers ter plaatse. “Pastoor Janssen laat iets achter waarop ik wel wil voortborduren en zijn werk is een leerzame inspiratiebron voor mij. Wellicht dat we voor Afferden en Siebengewald eveneens die richting uit moeten. Op termijn zullen we ook gaan proberen om de drie parochies onder een gezamenlijk kerkbestuur kunnen plaatsen waardoor er gemakkelijker op elkaar afgestemd kan worden.”

Pastoor Blom heeft zich in ieder geval al gemeld op de sociale media, want ook daar wil hij meer gebruik van gaan maken. “Als je de jeugd wil bereiken moet je ook wel met de tijd meegaan en zichtbaar zijn op dit soort platforms.” Op de vraag of hij een voorkeur heeft voor apparaten van Apple of Android zegt hij zonder aarzeling dat Android zijn favoriet is. “Maar alleen omdat ik van het begin af aan al een Samsung gebruik. Het heeft er niets te maken dat Eva zich in het paradijs liet verleiden en een verboden appel verorberde”, zo lacht Rick met een knipoog.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT