Afbeelding
Foto: VVD Gennep

VVD Gennep heeft verkiezingsprogramma klaar (VIDEO)

Video Politiek VIDEO

‘Verder bouwen… dat nemen we echt letterlijk, de VVD wil de komende jaren 1.000 woningen er bij in de gemeente Gennep’, aldus Bram Nijst . Onder zijn leiding is de afgelopen maanden het verkiezingsprogramma geschreven waarmee de VVD op 16 maart 2022 zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het onderwerp wonen speelt daarin een cruciale rol. Naast belangrijke ambities komt de VVD ook met concrete oplossingen om de woningnood in onze gemeente aan te pakken. Een voorbeeld is de mogelijkheid tot woningbouw bij de sportvelden in Heijen, waarmee we een flinke slag kunnen slaan tegen het huizentekort in dit dorp. 


Het verkiezingsprogramma, dat inmiddels door de VVD leden unaniem is vastgesteld, is volgens Bram Nijst een typisch liberale toekomstvisie. ‘De VVD kijkt met dit verkiezingsprogramma natuurlijk naar de belangrijke vraagstukken zoals woningen, banen en hulpverlening. Maar we kijken nog veel verder en hebben daarmee inhoudelijk veel te bieden aan de kiezers. De focus ligt vooral ook bij de dorpen en wijken, zo moet er ook in de toekomst in elk een gemeenschapshuis zijn dat plek biedt voor iedereen. Dat zijn de unieke locaties die helpen om sociale contacten te koesteren. Daarom staat bij de VVD ook het verenigingsleven centraal, gaan we – vergelijkbaar met het bedrijvenloket – werk maken van één loket voor organisatoren van evenementen. We gaan onnodige regels en vergunningen afschaffen en behouden de verenigingscoördinator die kan ondersteunen bij bestuurswerk. Kortom, ik ben echt trots dat we na veel gesprekken met inwoners uit alle dorpen, een verkiezingsprogramma kunnen presenteren dat een stip op de horizon zet voor de komende jaren.

’De VVD draagt zorg voor een bloeiende lokale economie, een veilige buurt en het maken van verstandige financiële keuzes. Hieruit blijkt eens te meer ook de inbreng van lijsttrekker en wethouder Janine van Hulsteijn. De afgelopen jaren heeft ze vanuit haar wethouderschap volop ingezet op een bruisend winkelhart in Gennep en het faciliteren van lokale bedrijven in de hele gemeente. De inzet van de centrummanager is inmiddels wel een succes gebleken, zeker gezien de teruglopende winkelleegstand. Natuurlijk is het werk op dit vlak nooit af, daarom zetten we voor de komende jaren in op steun voor ondernemers. Immers, ze zijn de banenmotor van onze gemeenschap. 

Evenmin is het werk af als we kijken naar veiligheid en hulpverlening, deze moeten weer op peil komen. Dat betekent wat de VVD betreft het behouden van een politiebureau in het centrum van Gennep, het blijven hameren op voldoende politieagenten en strengere handhaving tegen drugscriminaliteit en overlast. Voor hulpverlening blijft de VVD glashelder: de opkomsttijden van de ambulance zijn ondermaats, een probleem dat alleen kan worden opgelost door de terugkomst van de Gennepse ambulancepost. En om eenzelfde leegroof bij de brandweer te voorkomen zal de VVD zich hard maken voor behoud van het Snelle Interventie Voertuig en de aankoop van een nieuwe reddingsboot.

Kijkend naar het VVD verkiezingsprogramma, dan is er al veel moois in onze gemeente Gennep. Er zijn echter ook zaken die nog beter kunnen, daar bieden we graag oplossingen voor. Met deze kijk op de gemeenschap, de plannen voor de komende jaren, ziet de VVD een goed vertrekpunt om verder te bouwen aan de toekomst!

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT